Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 831 tot 835
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Wie heeft er belang bij om de goudmarkt te veranderen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wie heeft er in hemelsnaam belang bij om de goudmarkt op zijn kop te zetten? Want dat die goudmarkt gemanipuleerd wordt staat als een paal boven water. Bovendien wordt steeds duidelijker dat die manipulatie groter is dan tot dus ver aangenomen werd.

Het verhaal is bekend. Op regelmatige tijdstippen wordt via futures een grote hoeveelheid (papieren) goud op de markt gedumpt met de duidelijke bedoeling om de GOUDPRIJS te doen dalen. Wat uiteraard telkens dan ook lukt. Deze dumping van futures is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom het goud niet meer van de grond raakt.

Veteran Bloomberg goud reporter Claudia Carpenter volgt de goudmarkt al vanaf 1999 en moet toegeven dat ze nog nooit een manipulatie op dergelijke schaal heeft gezien. Carpenter spreekt van een regelrecht schandaal en vraagt zich vertwijfeld af waarom nog niemand daadwerkelijk heeft ingegrepen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

Wat gaat er met de goudmijnen gebeuren?

AngloGold Ashanti Ltd. (ANG), de naar grootte de derde goudproducent in de wereld, verwacht dat de grote mijngroepen meer activa te koop zullen aanbieden. Volgens het management van deze mijngroep is dat niet meer dan logisch ook. Het komt er op aan om de marges op te drijven in een periode dat de GOUDPRIJS onder druk staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Beurs crasht, goud hoger

Dat beleggers kiezen voor zekerheid mag ook afgeleid worden uit de vlucht richting de veilige havens. Niet enkel zakken de rentes wereldwijd naar nieuwe dieptepunten, ook schiet de GOUDPRIJS hoger op het moment van schrijven. Terwijl goud vorige week nog worstelde met de technische bodem rond 1180 USD/ounce, noteert de GOUDPRIJS vandaag weer rond 1250 USD/ounce.

Wat ons ditmaal vooral opvalt, is dat de media geen enkele aandacht heeft voor het spektakel in de goudmarkt, maar zich vooral focust op de heisa in de aandelenmarkten. In een niet-zo-verre verleden was dit wel heel anders: iedere uitgesproken beweging van goud werd tot op de bodem geanalyseerd. Vandaag is de goudbeweging niet belangrijk, zo lijkt het.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

GOUDPRIJS naar hoogste niveau in vier weken

De GOUDPRIJS steeg vandaag naar het hoogste niveau in vier weken tijd, omdat beleggers zich meer zorgen maken over de kracht van het economische herstel. Op het hoogste punt stond de GOUDPRIJS op €977,51 en $1.236,70 per troy ounce. Na een slechte septembermaand lijkt de GOUDPRIJS eindelijk weer wat op te krabbelen, gedreven door verschillende berichten over het zwakke herstel van de economie. In het laatste rapport van het IMF staat dat de economie vooral in de Eurozone zwak is, een bericht dat bevestigd wordt door teleurstellende cijfers over de Duitse economie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 12 oktober 2014

Goud en zilver report (Week 41)

De Amerikaanse centrale bank maakte bekend dat er voorlopig nog geen renteverlaging aan zit te komen, nieuws dat zorgde voor een verzwakking van de dollar en een opwaartse koersbeweging voor de edelmetalen. De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week van €952,20 naar €969,11 per troy ounce (+1,78%), terwijl de prijs voor een kilo zilver steeg van €432,87 naar €442,81 (+2,3%).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$