Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2581 artikelen gevonden. Artikel 866 tot 870
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 7 september 2014

Iedere investeerder zou wat goud moeten bezitten

We trappen uiteraard een open deur in door te stellen dat Marc Faber een goudkever is. Zijn visie over het goud is bekend: iedere investeerder zou wat goud moeten bezitten in welke vorm dan ook. Dat mogen munten of staven zijn, maar ook goudmijnaandelen. Die bieden namelijk ook een behoorlijk groot potentieel.

Volgens Faber is de grote schuldige die de opmars van het goud afremt de algemene publieke opinie die op haar beurt beïnvloed wordt door de media. In de media wordt alleen het slechte over het goud geschreven, de GOUDPRIJS kan niet dalen of het wordt breed uit gesponnen in de media. Het omgekeerde is veel minder het geval.

Daarnaast zijn de centrale banken de grote schuldigen met op kop natuurlijk de Amerikaanse centrale bank. Die heeft kosten noch moeite gespaard om de GOUDPRIJS naar omlaag te krijgen en is daar tot dus ver zeer goed in geslaagd. De investeerders doen het bij wijze van spreken in hun broek wanneer het er op aan komt om goud te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 september 2014

Minst risicovolle manier om te investeren in goud

We zullen u even een moeilijke vraag stellen: wat is de minst risicovolle manier om te investeren in de goudsector? Die sector mag heel breed genomen worden: fysiek goud in de vorm van munten en staven, goudmijnaandelen en goudfutures. Bij uitbreiding mag ook aan andere edele metalen als zilver, platina, palladium, etc. gedacht worden.

Het goud heeft een paar moeilijke jaren achter de rug, laat daar geen misverstanden over bestaan. Naar de reden waarom hebben we nog steeds het gissen, ondanks het feit dat er regelmatig geruchten de ronde deden over manipulatie van de GOUDPRIJS. Definitieve bewijsvoering daaromtrent hebben we echter nog niet gekregen.

Is goud op de huidige prijsniveaus aantrekkelijk geprijsd? Het hangt er van af hoe iemand tegen de markt aankijkt. Wie verder durft te denken dan de neus lang is zal zeggen van wel. Ooit stopt de manipulatie van de GOUDPRIJS en dan ligt de weg naar omhoog wijd open. Of toch niet? Bij sommigen zijn de twijfels toegenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Moeilijk te geloven, maar er vloeide gisteren veel geld naar goudmijnen

De GOUDPRIJS blijft de zeer belangrijke weerstand van $ 1.260 testen. Er liggen veel kooporders rond dit niveau. Als de prijs alsnog hier door zakt, kan de GOUDPRIJS nog veel verder dalen. Dat was misschien de reden voor de ware sell-off van de goudmijnen gisteren, de angst voor een verdere daling van de GOUDPRIJS. Maar opmerkelijk genoeg stroomde er gisteren veel geld naar de goudmijnen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Nieuwe fixing GOUDPRIJS onderweg

Begin dit jaar ontstond er veel commotie voer de fixing van de GOUDPRIJS. Die zou niet transparant genoeg zijn en veel ruimte laten voor manipulatie. De markt heeft niet stil gezeten, want eind dit jaar komt er ook voor goud een nieuwe referentieprijs tot stand. In augustus werd de fixing van de zilverprijs al aangepast.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Dit is waarom goudmijnen nu goedkoop zijn

Goudmijnen zijn zwaar gedevalueerd. Van de sell-offs van de laatste decennia is de huidige een van de zwaarste. Sinds de jaren ’70 stonden goudmijnaandelen nog maar 6 keer eerder op het huidige lage niveau. Na dergelijke onderwaardering volgde steeds een herstel, sommige waren zelfs heel sterk.

Enkele jaren geleden begonnen de goudmijnen te dalen terwijl de GOUDPRIJS bleef stijgen. Dit was een teken aan de wand. De daling van de GOUDPRIJS heeft voor veel goudmijnen een alarm doen afgaan. De goudmijnen hebben zich aangepast aan de nieuwe realiteit van een lagere GOUDPRIJS en zijn nu zeer koopwaardig om de volgende 4 redenen, aldus US Funds:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$