Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 866 tot 870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Goud doet het niet goed... in dollar. Wel in andere munten

De GOUDPRIJS dobbert al enkele dagen rond het huidige niveau. De sterke aandelenmarkt en de sterke Amerikaanse dollar zorgden er voor dat de GOUDPRIJS daalde van iets meer dan $ 1.300 tot onder de vorige bodem van $ 1.240. Maar dit is slechts een reflectie van de GOUDPRIJS in dollars, in andere munten zoals de Euro of de Yen doet de GOUDPRIJS het zelfs behoorlijk goed, aldus Michael McGlone, Director of Research voor ETF Securities op The Street.

Een katalysator om de GOUDPRIJS in dollar terug omhoog te krijgen, is er waarschijnlijk een correctie van de aandelenmarkt nodig of een einde van de stijgende dollar. De negatieve rentevoeten in Europa vormen een positieve lange termijn outlook voor de GOUDPRIJS. Rond $ 1.200 ligt er een stevige basis. Dit was tweemaal eerder de bodemprijs en dit is de gemiddelde kostprijs om goud uit de grond te halen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Wat is er toch met het goud aan de hand?

De jongste weken hebben we noodgedwongen even het zwijgen toegedaan wat betreft de evolutie van de GOUDPRIJS. De boodschap is namelijk duidelijk: met het goud wil het namelijk maar niet lukken. Ondanks alle peptalk is de GOUDPRIJS maar niet in beweging te krijgen. Soms zou men er de moed bij verliezen.

Dat is voor niets nodig maar toch lijkt het tijd om zich eens stevig te bezinnen. Wat is er toch met het goud aan de hand? Het zal duidelijk zijn dat er nog steeds verkoopdruk los komt elke keer wanneer het goud probeert te ontsnappen aan de wetten van de zwaartekracht. De pogingen daartoe dreigen steeds weer te mislukken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Op een dag word je wakker … met een GOUDPRIJS van $ 3.000

Harvey Organ bestudeert de goud- en zilvermarkt al dagelijks sinds eind jaren ’90. Volgens Organ loopt de manipulatie van de goud- en zilvermarkt op zijn laatste benen. Er is een enorme hoeveelheid papieren goud op de markt terwijl het fysieke goud verhuist van west naar oost. De dag komt steeds dichterbij dat het westen zonder goud zal zitten.

De bubbel van papieren goud zal dan ook barsten. Je kunt altijd een papieren probleem oplossen met meer papier, maar je kan geen fysiek probleem oplossen met meer papier. De wereld produceert zo’n 2.200 ton goud per jaar – exclusief Rusland en China maar er gaat veel meer dan 2.200 ton per jaar naar Rusland, China en India samen. Er is volgens Organ een tekort van 1.800 tot 2.000 ton per jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

GOUDPRIJS zal snel terug gaan stijgen

De sterke dollar zorgde er onder andere voor dat de GOUDPRIJS vorige week meer dan $ 30 per ounce moest inleveren. Maar de sterke dollar komt voornamelijk uit de zwakte van de Yen en de Euro. Indien dit de voorbode is van een onstabiele valutamarkt, is dit positief voor de GOUDPRIJS op langere termijn. Maar er zijn nog signalen die aantonen dat er een nieuwe stijging van de GOUDPRIJS zit aan te komen.

Het aantal contracten op de future markt voor goud steeg sterk de laatste 2 weken, dit is de periode waarin de GOUDPRIJS begon te dalen van $ 1.290. Dit betekent dat er voornamelijk short posities op de markt werden gedumpt (dit is goud nieuws, short posities moeten ooit terug omgedraaid worden door goud te kopen – een toename van het aantal short posities is dus veel positiever dan een afname van het aantal long posities).

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

CME lanceert eind dit jaar goudfutures in Hong Kong

De CME Group lanceert later dit jaar in Hong Kong een aantal nieuwe goudfutures met de mogelijkheid tot fysieke uitlevering. Met deze nieuwe contracten speelt de CME in op de groeiende Aziatische vraag naar instrumenten op de GOUDPRIJS in te spelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$