Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 926 tot 930
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Dit advies kan belangrijke gevolgen hebben voor de GOUDPRIJS

Het huidige systeem van de Federal Reserve om de rijken rijker te maken en zo de economie te stimuleren werkt niet meer. De armen worden armer, de rijken rijker en de middenklasse wordt dood geknepen. Dit is geen houdbaar recept. Een aanbeveling van een invloedrijk orgaan, kan het beleid van de Fed omgooien en dit kan grote gevolgen hebben op de GOUDPRIJS, aldus Gold Stock Bull.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: woensdag 27 augustus 2014

Centrale banken Rusland en Kazachstan kopen goud

Rusland en Kazachstan hebben in juli opnieuw goud aan hun reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het IMF. Ondanks het feit dat de GOUDPRIJS vrij stabiel is blijven de centrale banken van deze landen structureel goud kopen als diversificatie van hun reserves. De centrale bank van Rusland kocht 340.000 troy ounce van het gele metaal en heeft inmiddels een totale goudreserve van 35,5 miljoen troy ounce (ongeveer 1.140 ton) opgebouwd, zo schrijft de Wall Street Journal.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

GOUDPRIJS kan alleen maar stijgen wanneer dit gebeurt

In een interview met Birch Gold Group sprak de uitgever en CEO van Forbes Inc over de regelrechte ramp die Bernanke heeft aangericht. Maar uiteindelijk wordt ook Janet Yellen niet gespaard. Die moet volgens Forbes terug naar school om daar de grondbeginselen van de economie te leren.

Maar de schade valt inmiddels niet meer te herstellen. De Fed heeft de positie van de dollar ondermijnd en die dollar zal alleszins op langere termijn door de knieƫn moeten gaan. En op dat moment zal het uur van het goud slaan. Als de dollar plooit, zal de GOUDPRIJS door het plafond vliegen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Goud weer onderuit

Ondanks alle geopolitieke spanningen rond IS in het Midden Oosten en de Oekraļne ging goud de afgelopen week stevig onderuit. Er werd zoals vaker door de speculanten meer geluisterd naar Yellen. De economische data voorspelden beter dan verwachte uitkomsten. Hierdoor leek een renteverhoging minder ver weg dan aanvankelijk aangenomen werd. Een hogere rente in de V.S. zal een sterkere dollar betekenen. Immers het zou dan aantrekkelijker worden deze munt in bezit te hebben. De euro zakte hierdoor richting € 1,32 komend van € 1,37. Wat meestal ook gepaard gaat met een daling van de GOUDPRIJS in dollars.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 24 augustus 2014

De nieuwe manier van prijsvorming bij zilver

Het gerommel over de manipulatie van de markten voor commodities heeft heel wat stof doen opwaaien in het wereldje van handelaren in grondstoffen. Het was voor iedereen duidelijk dat er iets moest veranderen aan de manier waarop de prijzen voor goud, zilver, etc werd gevormd. Eerst werd de zilvermarkt aangepakt.

Want die is eigenlijk de oudste op de London Bullion Market. Het was namelijk al sinds 1897 dat de zilverprijs dagelijks werd vastgelegd via fixing. NM Rothschild and Sons startten anderzijds met de fixing van de GOUDPRIJS in september 1919, dus kort na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het was dus hoog tijd voor iets nieuws.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$