Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 941 tot 945
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Manipulatie GOUDPRIJS: cijfers en feiten om van te smullen

Er zijn believers en non-believers als het aankomt op een mogelijke manipulatie van de GOUDPRIJS. De onderdrukking van de GOUDPRIJS is een fenomeen dat we al decennia lang kennen, het neemt echter steeds andere vormen aan. Eerst werd goud verkocht om de prijs te drukken, dan stapte men over op leasing van goud aan banken en sinds een dik jaar heeft de manipulatie van de GOUDPRIJS de stap naar de 21e eeuw gemaakt en gebeurt het digitaal, door naakte shorts op de markt te bombarderen.

Zo zijn er dikwijls ‘aanvallen’ op de GOUDPRIJS ’s morgens op het moment dat de voorbeurs handel in Londen begint, of op zondag nacht, wanneer het handelsvolume het laagste is. In april vorig jaar was er een meeting tussen Amerikaanse President Obama met de CEO’s van de grootste banken in de Verenigde Staten. Een dag later daalde de GOUDPRIJS met $ 250. Sindsdien zitten papieren manipulaties in de lift.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

GOUDPRIJS bereidt zich verder voor op volgende fase in de stierenmarkt

De mainstream media springt graag op de korte termijn correcties van de GOUDPRIJS, maar ze gaan voorbij aan het feit dat de GOUDPRIJS nog steeds in een lange termijn opwaartse beweging zit. Er waren geen fundamentele redenen om de zware afstraffing van 2013 te rechtvaardigen. We bereiken opnieuw een verontrustende periode waarin onrealistische verwachtingen botsen met de realiteit, zegt Goldbroker.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Zilver zakt door belangrijke steun van $ 20

Gisteren bij de opening van de Amerikaanse COMEX was het weer eens prijs. De zilverprijs werd meteen meer dan 1 % lager gedumpt waardoor de weerstand van $ 20 werd doorbroken. Ook de GOUDPRIJS werd bij de opening van de COMEX lager gezet, maar de GOUDPRIJS kon tegen het einde van de sessie de verliezen wegwerken, zilver niet. Dit bewijst nogmaals dat zilver enkel een voorlopende indicator is bij stijgende koersen van edelmetalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Beleggers in goud moeten geen schrik hebben van stijgende rentevoeten

Zowel beleggers in aandelen als beleggers in goud hebben schrik voor stijgende rentevoeten. Er heerst een idee dat stijgende rentevoeten slechte prestaties met zich meebrengen. Stijgende rentevoeten duidt op een sterkere economie. Dit zou geld uit goud trekken en richting aandelen sturen. We toonden eerder al aan dat stijgende rentevoeten goed zijn voor aandelen, maar ze zijn ook goed voor de GOUDPRIJS.

Als we naar het verleden kijken, gaan stijgende rentevoeten dikwijls samen met een stijgende GOUDPRIJS:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

GOUDPRIJS zal uiteindelijk een keer gaan stijgen

We leven in een tijdperk dat financiële repressie als een zwaard van Damocles boven onze hoofden hangt. Die repressie kan verschillende vormen aannemen waarbij de kansen alsmaar groter worden dat het uiteindelijk zal neer komen op een aanslag van ons spaargeld. Jij en ik, we zullen beiden moeten betalen voor de gemaakte fouten.

De spaarders, de ruggengraat van ons financieel systeem, worden in hun bestaan bedreigd. Momenteel is de belangrijkste struikelsteen de negatieve reële rente. In de meeste landen is de inflatie weliswaar laag maar vaak toch nog hoger dan de rente op het spaargeld. Dat betekent dat spaarders eigenlijk geld verliezen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$