Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 101 tot 105
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

UBS: Oplopende inflatie gunstig voor goud

De GOUDPRIJS is dit jaar al bijna 7% gestegen, maar een oplopende inflatie en meer politieke onzekerheid kan de prijs nog verder doen stijgen. Dat zegt analist Dominic Schnider van het Zwitserse UBS in een interview met CNBC. Hij verwacht dat de prijs van het edelmetaal dit jaar verder zal oplopen tot $1.300 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 februari 2017

De laatste keer dat dit gebeurde, steeg de GOUDPRIJS van $290 naar $1.923

Begin dit jaar werd al duidelijk dat de GOUDPRIJS een dubbele (en hogere) bodem had neergezet. Dit is een duidelijk signaal dat de dalende trend definitief gebroken is. Toch blijven veel beleggers sceptisch ten opzichte van het gele edelmetaal. Vreemd, want er vond opnieuw een bijzondere gebeurtenis plaats: een lange termijn golden cross.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Huidige parameters identiek als in 1973 en 1987 (vlak voor financiƫle crisis)

Zowel de goudmarkten als de obligatiemarkten zenden momenteel een gelijkaardig signaal uit als in 1987 en 1973, het begin van twee belangrijke financiƫle crisissen. Indien beide parameters stijgen is er naar analogie met het verleden een grote kans dat de markten omslaan waarbij een bodem mogelijks veraf kan liggen. Enige oplettendheid is dan ook aan te raden.

Volgens diverse analisten waaronder enkelen van Bank of America is de combinatie van een stijgende GOUDPRIJS samen met een stijging van obligaties een trend welke nauwkeurig opgevolgd moet worden. In het verleden waren zowel de crash van 1973-1974 en Black Monday in oktober 1987 het resultaat hiervan. Dit na een trend die ongeveer drie maanden aanhield om vervolgens de markten door elkaar te schudden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Beleid Trump stuwt GOUDPRIJS omhoog

Het is inmiddels een waarheid als een koe. Het beleid van de nieuwe president van de Verenigde Staten zorgt voor schokgolven. Geen enkele sector of segment van de economie lijkt ervoor gespaard te kunnen worden. Dat geldt ook voor goud. Het vooruitzicht van een mogelijk protectionistisch beleid op economisch gebied, maar ook politiek gevoelige thema’s als een stop op immigratie zorgen voor groeiende onzekerheid in de markt.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

GOUDPRIJS naar $1300 volgens beleggingsveteraan

De GOUDPRIJS zal ondanks de recente stijging dit jaar verder aantrekken. De voornaamste reden is dat de......Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$