Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 1041 tot 1045
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Mega short squeeze op komst voor goud en zilver

Er zijn twee manieren om de GOUDPRIJS te doen dalen: 1) Handelaars verkopen hun long posities, dit brengt de meeste schade toe omdat de handelaars van de markt verdwijnen en niet verplicht zijn terug te keren naar de markt. 2) Short posities verhogen, dit is zelfs een positief signaal omdat iedere short positie ooit afgedekt moet worden door een long positie – dus hoe meer shorts op de markt, hoe groter het potentieel voor een toekomstige prijsstijging.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Aankopen Goud China dwarsbomen FED

Goud en de rol van de Amerikaanse Dollar stonden centraal in week 23. De goudaankopen door China dwarsbomen de plannen van de FED en Amerikaanse banken. De FED is indirect betrokken bij de manipulatie van de GOUDPRIJS. Amerikaanse banken als Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Citibank en Morgan Stanley voeren de verkopen van goud uit in de markt met als doel de GOUDPRIJS te drukken. De Chinezen maken hier gebruik van door het fysieke goud voor een gunstige prijs te kopen. De Amerikaanse banken hebben als doel om na het dumpen van het goud in de markt het goud op een later tijdstip tegen een lagere prijs weer terug te kopen. De Chinese goudaankopen verhinderen het spel dat jaren lang werd gespeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

GOUDPRIJS lager – maar wat doet China

Nadat de GOUDPRIJS een tijdje geleden een nieuwe tik te verwerken kreeg, lijkt het een nieuwe steun gevonden te hebben rond $ 1.250. De analistenverwachtingen schieten dan ook weer alle richtingen uit van $ 1.000 tot $ 2.000. De GOUDPRIJS daalde onder andere door de zogezegde lagere vraag naar goud uit China. Dit is echter een kwestie van perceptie, maar wat wel vast staat is dat China een belangrijke rol zal blijven spelen over de GOUDPRIJS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 juni 2014

Stijging GOUDPRIJS als deze weerstand wordt gebroken

Met het goud wil het nog altijd niet zo goed lukken. In april kregen we weer eens een mini flash crash waarbij de goudhandel moest stopgezet worden, in de laatste week van mei nog eentje. Het aantal verkooporders op de futuresmarkt was telkens zo groot dat er onvoldoende kopers als tegenpartij gevonden konden worden. Met het gekende gevolg.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 8 juni 2014

Goud en zilver report (Week 23)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week met 0,2%, terwijl de zilverprijs met ongeveer 1% omhoog ging. De volatiliteit was gedurende de week relatief laag, met uitzondering van donderdag. De ECB maakte toen bekend de rente te verlagen. Dit zorgde voor een tijdelijke spike in edelmetalen en een korte dip in de wisselkoers van de euro.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$