Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1071 tot 1075
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Zal de GOUDPRIJS zakken tot $1.000 per troy ounce?

Als de GOUDPRIJS door het belangrijke steunniveau van $1.180 per troy ounce breekt kan de prijs snel dalen richting de psychologische grens van $1.000. Verschillende vermogensbeheerders waarschuwen op CNBC voor een verdere prijsdaling van het edelmetaal. Een stijgende rente en een aantrekkende economie maken het minder aantrekkelijk om goud in de portefeuille te houden. Maar of dat echt gaat gebeuren...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

De GOUDPRIJS kan profiteren van het conflict in Oekraïne

De situatie in Oekraïne houdt de gemoederde al weken bezig. We lijken geen steek verder te komen in de oplossing van dit conflict. Rusland wil absoluut de Krim niet overgeven aan Oekraïne en daardoor staat zowel Europa als Amerika voor een groot dilemma. Afgelopen weekend werd zelfs gesproken over een eventuele derde wereldoorlog. Deze uitspraak heeft voor veel oproer gezorgd en daardoor wordt de druk alleen maar groter.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

Goud en zilver report (Week 18)

De GOUDPRIJS zakte de afgelopen week met een half procent naar €937 per troy ounce en bereikte op donderdag het laagste niveau sinds eind januari. De zilverprijs zakte deze week met 1,45%, maar stond op donderdagmiddag even laag als vier jaar geleden. De zilverprijs daalt door een stijgende mijnbouwproductie, gecombineerd met een relatief zwakke industriële vraag. Ook verliezen meer beleggers het vertrouwen dat zilver weer de oude records gaat verbreken.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 1 mei 2014

ABN verhoogt koersdoel goud

ABN heeft haar koersdoel voor goud verhoogd van $800 naar $925 per troy ounce. Dat is nog steeds ver beneden de actuele GOUDPRIJS van $1.280 per troy ounce. Analisten van de bank zijn van mening dat een herstellende economie de vraag naar goud negatief zal beïnvloeden. In de eerste vier maanden van dit jaar steeg de GOUDPRIJS met bijna 8%.

Bron:
Geplaatst: woensdag 30 april 2014

Gelukszoekers trekken Zuid-Afrikaanse goudmijnen in

In Zuid-Afrika is een nieuwe economie van illegale mijnbouw ontstaan. Goudzoekers dringen binnen in verlaten mijnen, in een zoektocht naar het gele metaal. Door de daling van de GOUDPRIJS zijn verschillende goudmijnen in Zuid-Afrika gesloten. Toch zijn er volgens schattingen van de Zuid-Afrikaanse regering ongeveer 14.000 mensen die illegaal werkzaam zijn in de goudmijnsector.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$