Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1071 tot 1075
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 1 mei 2014

ABN verhoogt koersdoel goud

ABN heeft haar koersdoel voor goud verhoogd van $800 naar $925 per troy ounce. Dat is nog steeds ver beneden de actuele GOUDPRIJS van $1.280 per troy ounce. Analisten van de bank zijn van mening dat een herstellende economie de vraag naar goud negatief zal beïnvloeden. In de eerste vier maanden van dit jaar steeg de GOUDPRIJS met bijna 8%.

Bron:
Geplaatst: woensdag 30 april 2014

Gelukszoekers trekken Zuid-Afrikaanse goudmijnen in

In Zuid-Afrika is een nieuwe economie van illegale mijnbouw ontstaan. Goudzoekers dringen binnen in verlaten mijnen, in een zoektocht naar het gele metaal. Door de daling van de GOUDPRIJS zijn verschillende goudmijnen in Zuid-Afrika gesloten. Toch zijn er volgens schattingen van de Zuid-Afrikaanse regering ongeveer 14.000 mensen die illegaal werkzaam zijn in de goudmijnsector.

Bron: Thesilvermountain.nl
Geplaatst: woensdag 30 april 2014

Ron Paul over de invloed van Oekraine op de GOUDPRIJS

In deze video spreekt Ron Paul over de huidige ontwikkelingen in de goudmarkt en met name met betrekking tot het nieuws uit Oekraine. Goud, stelt Ron Paul, wordt in eerste instantie verhandeld om fundamentele redenen. Uitschieters waarin per dag de GOUDPRIJS met $35,- stijgt of daalt zijn daarbij niet relevant – traders zoeken voor verklaringen voor dergelijke fluctuaties en komen daarbij uit bij nieuwe ontwikkelingen, zoals de huidige situatie in Oekraïne. Ron Paul beredeneert dat bij verder oplopende spanningen koersverschillen van niet $35 per dag maar wel $300 per dag mogelijk zijn, waarbij nog steeds de fundamenten van de goudmarkt in tact blijven.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Philadelphia Gold & Silver Index veert weer op

De eerste 3 maanden van dit jaar waren gewoonweg fantastisch voor een investering in goudmijnaandelen. Investeerders die tijdig van de partij waren konden fikse winsten realiseren. De Philadelphia Gold & Silver Index voelt de wind weer volop in de zeilen blazen en dat is ooit wel eens anders geweest.

De Philadelphia Gold & Silver Index, die 30 bedrijven covert inclusief Barrick and Kinross Gold Corp, kon een winst van zowat 25 procent laten registreren en dat was toch ruim 10 procent meer dan de GOUDPRIJS zelf. Als deze trend zich doorzet kunnen goudmijnen dé belegging van 2014 worden.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 28 april 2014

Munt Oekraïne 70% gedaald in 4 maanden tijd

Week 16 was de week waarin bleek dat de Hryvnia 70% in waarde daalde in termen van goud, de WGC de Chinese vraag naar goud met 25% ziet toenemen, de VS hedgefundmanagers waarschuwt voor zwaardere sancties richting Rusland en de smokkel van goud naar India duidelijk groeit. Een stewardess blijkt 13 kilo goud in haar handtas te hebben en een zakenman uit India 12 goudstaven in zijn buik blijkt te hebben. De GOUDPRIJS daalde in week met 1,8% en eindigde op $1294,9 per troy ounce. De zilverprijs daalde 1,75% en sloot op $19,54 per troy ounce. De ratio goud/zilver sloot op 1/66.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$