Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1076 tot 1080
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 11 mei 2014

Goud en zilver report (Week 19)

De GOUDPRIJS bleef afgelopen week vrijwel onveranderd op €936 per troy ounce. De zilverprijs daalde met 0,9% naar ongeveer €447 per kilo. De prijzen daalden in aanloop naar de persverklaring van Federal Reserve topvrouw Yellen, die eigenlijk weinig nieuws te melden had. De vraag naar goud en zilver is de laatste maanden relatief laag, wat ook te zien is aan de verkoopcijfers van verschillende munthuizen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 mei 2014

Steven Dooley verwacht nog geen bodem bij het goud

Goud was ongetwijfeld dé verliezer van 2013, het gele metaal kreeg geen enkel respijt. In verschillende schuifjes ging de GOUDPRIJS geleidelijk aan door de knieën en een betrouwbare bodem lijkt nog niet in zicht te zijn, als we tenminste de technische analisten mogen geloven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 mei 2014

Tijd om toe te geven dat de piek in de GOUDPRIJS achter ons ligt ?

De GOUDPRIJS stagneert al enige tijd rond $ 1.300. Recent circuleerde er een grafiek over de GOUDPRIJS die aangaf dat de GOUDPRIJS in 2011 een gelijkaardig piek beleefde als in de jaren 70. Aangepast aan inflatie zou de GOUDPRIJS in 2011 even hoog hebben gestaan als $ 850 eind jaren 70. Is $ 1.300 dan een laatste kans om te verkopen of is die grafiek verkeerd en is dit de laatste kans om nog te kopen?

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Goud blijft grillig

Beter dan verwachte banencijfers uit de VS hebben de GOUDPRIJS er niet van kunnen weerhouden opnieuw boven  $ 1300 per ounce te pieken. De prijs steeg onder meer door het afbouwen van de “short-posities”(tekort gaan van beleggers in de hoop op lagere niveaus weer te kunnen instappen). Door het nieuws uit de Oekraïne dat er doden gevallen waren maakte de geopolitieke spanningen intenser. Vandaag (5 mei 2014) is er een bank-holiday in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de banken en andere financiële instellingen gesloten zijn. Hierdoor vinden er vandaag geen fixings in de edele metalen plaats.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Zal de GOUDPRIJS zakken tot $1.000 per troy ounce?

Als de GOUDPRIJS door het belangrijke steunniveau van $1.180 per troy ounce breekt kan de prijs snel dalen richting de psychologische grens van $1.000. Verschillende vermogensbeheerders waarschuwen op CNBC voor een verdere prijsdaling van het edelmetaal. Een stijgende rente en een aantrekkende economie maken het minder aantrekkelijk om goud in de portefeuille te houden. Maar of dat echt gaat gebeuren...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$