Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1091 tot 1095
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Zal de GOUDPRIJS ooit herstellen van de crash?

Ongeveer een jaar geleden onderging de GOUDPRIJS een correctie met 15 procent op zeggen en schrijven van twee trading dagen. Het jaar 2013 als geheel was een buitengewoon volatiel jaar voor de edele metalen in het algemeen, en voor zilver in het bijzonder. Er kwam een einde aan een bull run die bij het goud 12 jaar had geduurd.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

GOUDPRIJS weer omhoog door spanningen in de Oekraïne

Door de toenemende geopolitieke spanningen in de Oekraïne waar Rusland met groot machtsvertoon klaarstaat om in te grijpen, hebben beleggers hun pijlen gericht op het edelmetaal.  Volgens de NAVO heeft Rusland inmiddels een grote troepenmacht op de been op Oekraïens grondgebied nabij de grens met Moldavië.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Oekraïnecrisis doet GOUDPRIJS stijgen naar hoogste peil in drie weken

De escalatie van de crisis in Oekraïne heeft investeerders aan het begin van de week opnieuw veiliger havens doen opzoeken. De GOUDPRIJS steeg vanochtend, na nieuwe spanningen in het land, naar het hoogste niveau in drie weken.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Update week 15. Spanning Rusland en VS loopt op

In week 15 steeg de GOUDPRIJS met ruim 1% naar $1318,50 per troy ounce. De prijs van zilver boekte een minimale plus en eindigde op $19,99 per troy ounce. De ratio goud/zilver eindigde op 1/66. Het nieuws kwam voornamelijk uit de hoek van Rusland. De Russen lijken de rol van de Amerikaanse Dollar steeds meer buitenspel te zetten. Zo bleek dat Gazprom deals wil sluiten in andere valuta’s dan de Amerikaanse Dollar, Rusland bedrijven beloont die buitenlandse beursnotering beëindigen en dat Rusland dreigt gaslevering aan Oekraïne te stoppen wanneer de openstaande rekeningen a $2,2 miljard niet worden betaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Een jaar geleden verloor goud 1/10de van zijn waarde

De grote volatiliteit in de GOUDPRIJS kan nog het best geïllustreerd worden door wat zich op 15 april 2013 afspeelde. Een jaar geleden verloor het goud 1/10de van zijn marktwaarde op één enkele dag. Dat is een fenomeen dat we niet vaak meer te zien zullen krijgen, zelfs niet op een volatiele markt als die van het goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$