Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1111 tot 1115
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 april 2014

Goud is in slecht weer beland

Goud wist deze week opnieuw een nieuwe lagere koers neer te zetten. Deze lagere koers berekenen wij over de laatste zeven weken. Op dit moment lijkt het goud dus nog niet klaar te zijn met dalen. Toch ontvangen we uit verschillende hoeken positief nieuws over de GOUDPRIJS.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Goud onder $ 1300 per ounce

Serieuze steun heeft de GOUDPRIJS gevonden onder $ 1300 per ounce op $1292, hierna vonden er noteringen plaats die weer richting $ 1300 liepen. Door de geluiden die komen uit de V.S. over een aanzwengelende economie moest goud het dus weer eens stevig ontgelden. Volgens Yellen (Fed) zal de rente het volgende jaar gaan stijgen. Dit was voor veel speculanten/beleggers het teken om terug naar dollars en de aandelenmarkten te snellen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Reactie GOUDPRIJS op uitslag van Indische verkiezingen

De Indiërs trekken deze maand naar de stembus, en dat kan ditmaal gevolgen hebben voor de GOUDPRIJS. Op het eerste gezicht lijkt het wel een enigma: wat kan in hemelsnaam het verband zijn tussen de verkiezingen in India en de evolutie van de GOUDPRIJS? Dat het verband er wel degelijk is zal snel blijken.

Indiërs zijn dol op goud, bij grote feesten en bij huwelijken wordt traditioneel goud als geschenk gegeven. De klemtoon van het seizoen van de feesten valt op de tweede helft van het jaar, en dan moeten de verkopers van juweliers en goud letterlijk overuren kloppen, hun winkels worden letterlijk bestormd.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

GOUDPRIJS update 3/4 Chinese zilverimport

De Chinese zilverimport is een vreemde eend in de bijt. China importeerde ten opzichte van 2012 in 2013 meer van alle ‘bekende’ edelmetalen (goud, platinum, palladium). Alleen de zilverimport bleef achter. De Chinese zilverimporteurs waren niet gevoelig voor de lagere koersen van afgelopen jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

GOUDPRIJS vecht nog steeds

De GOUDPRIJS is nog steeds aan het vechten om niet verder te dalen. Het herstel van de eerste maanden lijkt maar een tijdelijk herstel te zijn. Of zijn er nog lichtpuntjes te vinden voor het goud?

In Japan is de verkoop van goudstaven de laatste weken flink gestegen. Dit komt door de stijging van de omzetbelasting van 5 naar 8 procent. Dit heeft er voor gezorgd dat er op dit moment vanuit Japan een stormloop is naar het goud. Deze kopers zijn op zoek naar winst op de korte termijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$