Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1236 tot 1240
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Hoeveel junior goudmijnen gaan dit overleven?

De sterke stijging van de GOUDPRIJS begin dit jaar heeft de goudmijnsector weer hoop gegeven. Maar sinds kort consolideert de GOUDPRIJS rond $ 1.250 met enkele kleine uitschieters naar boven en beneden. Tot op heden hebben de meeste goudmijnen de slachting in de sector overleefd, maar dit gaat niet blijven duren, zegt Michael Kosowan van Sprott Global Resource Investments.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Suriname verkoopt deel goudreserves

Suriname verkoopt een deel van haar goudreserves, ondanks lokaal felle kritiek. Volgens ‘deskundigen’ is er niets mis met de verkoop van een deel van de goudreserves want de GOUDPRIJS daalt immers. Lees verder en verbaas u over het niveau.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Goud dient opnieuw als veilige haven

Het is opvallend met welk gemak de GOUDPRIJS in de eerste weken van 2014 een herstel heeft laten zien. De technische weerstand op $1.250 leek nauwelijks problemen op te leveren, hoewel veel waarnemers hadden vermoed dat het een zware klus zou worden om die te ronden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Koperprijs op het laagste niveau in twee maanden

Op de markten voor grondstoffen is het sentiment nogal wisselvallig te noemen. De koperprijs staat op het laagste niveau van de afgelopen twee maanden terwijl de GOUDPRIJS de afgelopen weken weer in wat betere doen was, hoewel de grote doorbraak voorlopig nog is uitgebleven. Veel waarnemers zijn echter van mening dat goud krachten aan het verzamelen is om die doorbraak te forceren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Goud beschermt tegen geldontwaarding

Goud wordt vaak bestempeld als een hedge tegen inflatie, maar daar valt het nodige op af te dingen. Zo is de GOUDPRIJS in euro's en dollars  vorig jaar fors onderuit gegaan, terwijl de inflatie niet opeens sterk veranderd is. Goud is eigenlijk een hedge tegen geldontwaarding, want in verschillende vreemde valuta werd goud het afgelopen jaar nauwelijks goedkoper. Een grafiek op Marketupdate laat dat zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$