Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1236 tot 1240
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 2 februari 2014

Goud en zilver report (Week 5)

De prijzen van goud en zilver gingen de afgelopen week opnieuw omlaag. De GOUDPRIJS zakte met -0,69%, terwijl de prijs van zilver 2,5% omlaag ging. Blijkbaar zijn beleggers onder indruk van de tapering. Lees het volledige rapport op Marketupdate.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Valutacrisis in Argentinië? Niet als je goud hebt!

In Argentinië is de GOUDPRIJS in de maand januari met 28% gestegen, terwijl de stijging in euro’s beperkt bleef tot ongeveer 5%. Dit grote verschil is het gevolg van een devaluatie van de Argentijnse peso. De devaluatie is vervelend voor de spaarders, want die zagen opeens een deel van hun koopkracht verdampen. De winst is voor de schuldenaren, omdat hun nominale schuldenlast is evenredig kleiner geworden door de waardedaling van de munt.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

FED gaat 10 miljard “taperen”, GOUDPRIJS reageert nauwelijks

Gisteren heeft de FED bekend gemaakt dat er nog eens 10 miljard getaperd gaat worden. Vorige maand werd de start gemaakt met de tapering. De geldcreatie wordt terug gebracht van 75 miljard naar 65 miljard per maand. De GOUDPRIJS steeg na het nieuws. De markt had al rekening gehouden met deze afbouw. De valuta-onrust in de opkomende landen gaf de GOUDPRIJS extra steun. De prijs van 1 troy ounce goud steeg gisterenavond zelfs naar $1269. Goud is de safe haven wanneer een valuta in korte tijd veel van zijn waarde verliest. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Is Wall Street opnieuw verkeerd over goud?

De Wall Street banken hebben niet zo'n goede track record wat het voorspellen van de GOUDPRIJS betreft. Na een berenmarkt van meer dan 2 jaar met een scherpe neerwaartse correctie en een brede basis voor een bodem, blijven de grote Amerikaanse banken negatief over de GOUDPRIJS. Net als ze de top niet zagen aankomen, zien ze nu de bodem ook niet passeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Deflatie: slecht voor aandelen – goed voor goud?

Deflatie lijkt het sleutelwoord te worden in 2014. Volgens vele is deflatie ook slecht voor de GOUDPRIJS, maar Financial Sense ziet een scenario waarbij deflatie slecht zal zijn voor de aandelenbeurzen, maar goed voor de GOUDPRIJS. Deflatie zorgt voor onrust op de markten waar de GOUDPRIJS van zou kunnen profiteren. De laatste 10 tot 15 jaar profiteerden obligaties en goud zelfs meer van deflatie dan van inflatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$