Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2595 artikelen gevonden. Artikel 1276 tot 1280
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Goud zal stevig herstellen

Zijn er nog goud bulls? Hoewel iedereen tegenwoordig probeert mee te huilen met de wolven zijn er nog wel degelijk fondsbeheerders en waarnemers die geloven dat de bull case voor goud nog steeds ongeschonden is.

Jim Iuorio, managing director van TJM Institutional Services, is zo’n believer, hij is er 100 procent zeker van dat de GOUDPRIJS zal herstellen. Van alle negatieve commentaren over goud ligt hij niet wakker: Iuorio probeert altijd verder te kijken dan zijn neus lang is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

GOUDPRIJS kan profiteren van flaters Bernanke

De GOUDPRIJS heeft weliswaar een ware aderlating ondergaan, maar af en toe mogen de goud bulls toch een bescheiden succesje vieren. Waarschijnlijk had niemand gedacht dat Ben Bernanke hen zo’n succesje zou gunnen en toch is dit wel degelijk het geval.

Mike O’Rourke, handelaar bij JonesTrading, zag de Fed voorzitter stevig de fout ingaan. Hij heeft de geloofwaardigheid van de politiek van de Amerikaanse centrale bank volledig ondermijnd door terug te schrikken voor de reactie van de financiële markten. Om een lang verhaal kort te maken: zal de Fed nu echt resoluut gaan taperen of niet?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 december 2013

Is het wachten op een nieuwe revaluatie van goud?

In de afgelopen honderd jaar is er vier keer een nieuwe GOUDPRIJS vastgesteld voor de Amerikaanse dollar. Komt er weer een moment waarop de VS een nieuwe GOUDPRIJS zal afroepen, om de kredietwaardigheid van het dollarsysteem een boost te geven? Lees de analyse van 24 karaat op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 december 2013

Goud: secular bull market zal zich hervatten

Bar en boos, zo kan de storm worden samengevat die over de goud markt is getrokken. De GOUDPRIJS kreeg geen enkele strohalm om zich aan vast te klampen, maar werd genadeloos onderuit gehaald. Iedereen vraagt zich of hoe lang de malaise bij goud nog kan duren.

Mark O’Byrne, executive director in Dublin GoldCore, heeft als verkoper van gouden baren en munten een jarenlange ervaring met de markt opgebouwd. Voor hem is het sentiment bij de goudhandelaren van doorslaggevend belang en wanneer we ons daarop baseren lijkt het ergste leed geleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Was goud een bubbel in 2011? Deze grafiek zegt iets anders

Er zijn er veel die beweren dat goud in 2011 een bubbel was die nu al 2 jaar leeg loopt. Onderstaande grafiek laat echter iets anders zien. En als goud geen bubbel was in 2011, dan is de daling sinds de piek van $ 1.900 naar nu $ 1.200 gewoon een cyclische berenmarkt in een seculaire stierenmarkt. Dat betekent dat we nog veel mogen verwachten van de GOUDPRIJS de komende jaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$