Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 1276 tot 1280
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Koop goudmijnen, zelfs als de GOUDPRIJS nog daalt!

Je zou het niet direct zeggen, maar de goudmijnaandelen zijn zeer in trek bij de (grote) beleggers. The Direxion Daily Gold Miners Bull 3x Shares (NUGT) ETF verloor 90 % van zijn waarde de laatste 12 maanden, maar zag zijn activa groeien van $ 460 miljoen naar $ 642 miljoen. De Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) verloor meer dan 50 % van zijn waarde, maar zag zijn activa toenemen van $ 2,5 miljard naar $ 6,7 miljard. De grote jongens lusten nog steeds goudmijnen.

In feite is het niet zo moeilijk om te begrijpen waarom de goudmijnen nog steeds in trek zijn. Goudmijnen zijn veel meer in waarde gedaald dan de GOUDPRIJS. Hierdoor is het gat tussen goud en goudmijnen alleen maar toegenomen. Delen we de Philadelphia Gold and Silver miner index door de GOUDPRIJS, geeft dit een ratio van 0,07 tegenover een historisch gemiddelde van 0,2.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Goud springt hoger op het slechte banenrapport

Het is alweer een tijd geleden dat goud reageerde op het banencijfer in de VS, maar vandaag was het weer eens goed raak. De GOUDPRIJS schoot prompt de lucht in!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

De GOUDPRIJS en Goldman Sachs’ dubbele tong

De GOUDPRIJS is diverse malen door Goldman Sachs naar beneden gepraat in 2013. Tegelijk opereerde de zakenbank zélf hoofdzakelijk aan de koopkant, zo blijkt uit markt data.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Alle valuta verliezen waarde tegenover goud

Op de lange termijn worden alle valuta waardeloos. Sinds het begin van de 21e eeuw hebben vrijwel alle valuta waarde verloren ten opzichte van goud. De GOUDPRIJS steeg in de meeste valuta met honderden procenten, soms zelfs duizenden procenten.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 9 januari 2014

Overzicht: Verwachting GOUDPRIJS van verschillende banken

Goudstandaard heeft de verwachting voor de GOUDPRIJS van verschillende banken op een rij gezet. Daarbij valt op dat banken sterk van mening verschillen over de richting van de goudmarkt. De voorspellingen lopen uiteen van $1.450 tot $900 per troy ounce in 2014, met een gemiddelde van $1.220 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$