Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1281 tot 1285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Goudsentiment trekt stevig aan

Langzaam maar zeker kantelt het sentiment rond goud. Te vroeg om te juichen, maar we zien steeds meer partijen van het berenkamp overstappen naar de bulls.

Wat zal de GOUDPRIJS doen in 2014 ? Het antwoord op die vraag weten we slechts op 31 december van dit jaar en in afwachting moeten we ons tevreden stellen met de voorspellingen die een aantal waarnemers bij het begin van dit jaar hebben afgeleverd. Die voorspellingen moeten uiteraard genomen worden voor wat ze waard zijn.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 12 januari 2014

Goud en zilver report (Week 2)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week met 0,3% naar €913 per troy ounce. De zilverprijs zakte in een week tijd naar €474,16 per kilogram, een verlies van een half procent. Een teleurstellend banencijfer op vrijdag zetten de koersen weer iets hoger. Toch was er geen richtinggevend nieuws voor de goudmarkt. Lees het weekoverzicht op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Koop goudmijnen, zelfs als de GOUDPRIJS nog daalt!

Je zou het niet direct zeggen, maar de goudmijnaandelen zijn zeer in trek bij de (grote) beleggers. The Direxion Daily Gold Miners Bull 3x Shares (NUGT) ETF verloor 90 % van zijn waarde de laatste 12 maanden, maar zag zijn activa groeien van $ 460 miljoen naar $ 642 miljoen. De Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) verloor meer dan 50 % van zijn waarde, maar zag zijn activa toenemen van $ 2,5 miljard naar $ 6,7 miljard. De grote jongens lusten nog steeds goudmijnen.

In feite is het niet zo moeilijk om te begrijpen waarom de goudmijnen nog steeds in trek zijn. Goudmijnen zijn veel meer in waarde gedaald dan de GOUDPRIJS. Hierdoor is het gat tussen goud en goudmijnen alleen maar toegenomen. Delen we de Philadelphia Gold and Silver miner index door de GOUDPRIJS, geeft dit een ratio van 0,07 tegenover een historisch gemiddelde van 0,2.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Goud springt hoger op het slechte banenrapport

Het is alweer een tijd geleden dat goud reageerde op het banencijfer in de VS, maar vandaag was het weer eens goed raak. De GOUDPRIJS schoot prompt de lucht in!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

De GOUDPRIJS en Goldman Sachs’ dubbele tong

De GOUDPRIJS is diverse malen door Goldman Sachs naar beneden gepraat in 2013. Tegelijk opereerde de zakenbank zélf hoofdzakelijk aan de koopkant, zo blijkt uit markt data.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$