Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 1301 tot 1305
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 december 2013

Is het wachten op een nieuwe revaluatie van goud?

In de afgelopen honderd jaar is er vier keer een nieuwe GOUDPRIJS vastgesteld voor de Amerikaanse dollar. Komt er weer een moment waarop de VS een nieuwe GOUDPRIJS zal afroepen, om de kredietwaardigheid van het dollarsysteem een boost te geven? Lees de analyse van 24 karaat op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 december 2013

Goud: secular bull market zal zich hervatten

Bar en boos, zo kan de storm worden samengevat die over de goud markt is getrokken. De GOUDPRIJS kreeg geen enkele strohalm om zich aan vast te klampen, maar werd genadeloos onderuit gehaald. Iedereen vraagt zich of hoe lang de malaise bij goud nog kan duren.

Mark O’Byrne, executive director in Dublin GoldCore, heeft als verkoper van gouden baren en munten een jarenlange ervaring met de markt opgebouwd. Voor hem is het sentiment bij de goudhandelaren van doorslaggevend belang en wanneer we ons daarop baseren lijkt het ergste leed geleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Was goud een bubbel in 2011? Deze grafiek zegt iets anders

Er zijn er veel die beweren dat goud in 2011 een bubbel was die nu al 2 jaar leeg loopt. Onderstaande grafiek laat echter iets anders zien. En als goud geen bubbel was in 2011, dan is de daling sinds de piek van $ 1.900 naar nu $ 1.200 gewoon een cyclische berenmarkt in een seculaire stierenmarkt. Dat betekent dat we nog veel mogen verwachten van de GOUDPRIJS de komende jaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Positief scenario voor goud is ongewijzigd

Goud: de laatste weken hebben we er tientallen rapporten over gelezen. De feiten liegen er niet om: de GOUDPRIJS is sinds het begin van dit jaar met ruim een kwart gedaald.

Credit Suisse, HSBC, Morgan Stanley en Goldman Sachs: allemaal ze hun voorspellingen voor de GOUDPRIJS naar beneden aangepast. Je zou voor minder de handdoek in de ring gooien. Jim Rickards, auteur van de ‘Currency Wars‘ en senior managing director in New York bij Tangent Capital, laat er de slaap niet voor. Het positief scenario voor goud is volgens hem ongewijzigd gebleven. Hij weigert mee te huilen met de wolven die goud dood en begraven hebben verklaard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Hedge funds ruiken bloed op de goudmarkt

Het zijn rustige tijden op de financiële markten, het volume ligt veel lager dan normaal door de feestdagen. Maar door de daling van de GOUDPRIJS naar $ 1.200 ruiken de hedge funds bloed waarbij ze de GOUDPRIJS door de stops van $ 1.179 zullen proberen te duwen, aldus ilver Doctors.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$