Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1301 tot 1305
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Positief scenario voor goud is ongewijzigd

Goud: de laatste weken hebben we er tientallen rapporten over gelezen. De feiten liegen er niet om: de GOUDPRIJS is sinds het begin van dit jaar met ruim een kwart gedaald.

Credit Suisse, HSBC, Morgan Stanley en Goldman Sachs: allemaal ze hun voorspellingen voor de GOUDPRIJS naar beneden aangepast. Je zou voor minder de handdoek in de ring gooien. Jim Rickards, auteur van de ‘Currency Wars‘ en senior managing director in New York bij Tangent Capital, laat er de slaap niet voor. Het positief scenario voor goud is volgens hem ongewijzigd gebleven. Hij weigert mee te huilen met de wolven die goud dood en begraven hebben verklaard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Hedge funds ruiken bloed op de goudmarkt

Het zijn rustige tijden op de financiële markten, het volume ligt veel lager dan normaal door de feestdagen. Maar door de daling van de GOUDPRIJS naar $ 1.200 ruiken de hedge funds bloed waarbij ze de GOUDPRIJS door de stops van $ 1.179 zullen proberen te duwen, aldus ilver Doctors.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 22 december 2013

Goud en zilver report (Week 51)

De GOUDPRIJS zakte afgelopen week met 2,37%, terwijl de prijs van zilver met iets meer dan 1% onderuit ging. Beleggers reageerden deze week op de tapering door goud in de verkoop te doen. Ook de obligatierentes liepen een beetje op door het besluit van de Federal Reserve. Steeds meer beleggers doen hun positie in goud van de hand, lees alle details op Marketupdate.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

GOUDPRIJS naar laagste niveau sinds 2010

De prijs van goud is vandaag gedaald tot het laagste niveau sinds augustus 2010. De daling volgt op het besluit van de Federal Reserve (Fed) om al volgende maand een voorzichtig begin te maken met de afbouw van zijn ruime stimuleringsbeleid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Goud bevindt zich in dezelfde situatie als aandelen in 2009

Sinds 2002 steeg de GOUDPRIJS met 260 procent, of 23,6 procent per jaar. Sinds 2002 steeg de Dow Jones ongeveer 60 procent, of 5,5 procent per jaar. Lange termijn beleggers waren dus nog steeds beter af in goud dan in aandelen. Sinds 2011 is het plaatje echter helemaal omgekeerd. Maar goud is zo goedkoop en gehaat, dat het zich in dezelfde situatie bevindt als aandelen in 2009.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$