Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1316 tot 1320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Geruchten over manipulatie op de goud markt worden steeds sterker

Met goud gebeurt er van alles wat niet helemaal pluis lijkt. In Londen wordt momenteel een onderzoek gevoerd naar manipulatie van de GOUDPRIJS. Enkele grootbanken hebben mogelijk de goud prijs de richting uitgestuurd die ze zelf graag hadden zien inslaan.

De manipulatie zou er ongeveer als volgt uitgezien kunnen hebben: de banken plaatsten verkooporders op dagen dat de liquiditeit relatief gering was. Relatief kleine verkooporders volstonden dan om de GOUDPRIJS omlaag te duwen waardoor meer verkooporders werden uitgelokt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Tweet van de dag: Goudmijnen en hun bodem

Ik heb al meermaals proberen aan te halen dat er een verschil is tussen de GOUDPRIJS en de goudmijnaandelen. De goudmijnaandelen zijn momenteel zo goedkoop, dat zelfs een verdere daling van de GOUDPRIJS geen desastreuze gevolgen moet hebben voor de goudmijnaandelen op lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Begrotingsakkoord VS niet echt positief voor de GOUDPRIJS

Het is opvallend stil geworden rond de GOUDPRIJS en de andere edelmetalen. De meeste waarnemers lijken enigszins uit het lood geslagen, murw geslagen als ze zijn door de voortdurende onverwachte bewegingen in de GOUDPRIJS. Met de regelmaat van een klok wordt het goud neer gehamerd. Sommige beleggers hebben inmiddels de moed al in de schoenen laten zakken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Perfecte storm voor goud?

Volgens Zerohedge wordt de goudmarkt gemanipuleerd door de westerse centrale banken. Dat de GOUDPRIJS op 11 oktober 10 seconden werd onderbroken doordat er een onbekende partij 2,5 % van de jaarproductie op de markt dumpte in 1 minuut, is daar een sterk bewijs van. Maar de centrale banken schieten in hun eigen voeten waardoor goud bijna klaar is voor een perfecte storm.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

India drukt de GOUDPRIJS

Het is natuurlijk de vraag van 1 miljoen maar ze wordt toch regelmatig gesteld: waar zal de GOUDPRIJS een bodem vinden ? Het antwoord op deze belangrijke vraag is moeilijk te geven omdat eigenlijk niemand weet welk aanbod aan goud er nog boven de markt hangt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$