Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1326 tot 1330
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Waarom gaat er zoveel goud naar China?

Terwijl de GOUDPRIJS daalt gaat er steeds meer edelmetaal naar China. Welke conclusie moeten we daar uit trekken? Houden de Chinezen van een gokje en is dat de reden dat ze zoveel goud kopen? Of hebben ze de boeken over de val van Bretton Woods en de London Gold Pool goed bestudeerd?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Hedgefondsen sinds 2007 niet meer zo negatief over goud

De laatste cijfers van de CFTC laten zien dat hedgefondsen in meerderheid anticiperen op een verdere daling van de GOUDPRIJS. De shortpositie steeg naar het hoogste niveau sinds 2007, een indicator dat het sentiment vrij negatief is geworden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Staat goud aan de vooravond van een piek zoals in 1980?

Door de dalende GOUDPRIJS vraagt men zich af of goud een bubbel is of niet. De vergelijking met de goudcrash van 1980 tot 2000 komt steeds vaker om de hoek kijken. Maar is die vergelijking wel terecht?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Goud en zilver report (Week 49)

De GOUDPRIJS is de afgelopen week gezakt naar het laagste niveau sinds april 2010. De prijs van zilver is weer terug op het niveau van augustus 2010. De angst voor inflatie is het afgelopen jaar naar de achtergrond verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen betere cijfers over de Amerikaanse economie en stijgende aandelenkoersen. Daardoor raken de edelmetalen uit de gratie bij de belegger.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

De stijging en daling van de goudkoers

In een ingezonden stuk op Marketupdate schrijft '24karaat' dat de daling van de GOUDPRIJS geen trendbreuk is, maar het gevolg van een minder stimulerend monetair beleid van centrale banken. Steeds meer geld hoopt zich op als overtollige reserve bij centrale banken en bereikt de reele economie niet. Daardoor is de angst voor inflatie verdwenen, maar is het schuldenprobleem niet verholpen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$