Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1326 tot 1330
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Goud en zilver report (Week 49)

De GOUDPRIJS is de afgelopen week gezakt naar het laagste niveau sinds april 2010. De prijs van zilver is weer terug op het niveau van augustus 2010. De angst voor inflatie is het afgelopen jaar naar de achtergrond verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen betere cijfers over de Amerikaanse economie en stijgende aandelenkoersen. Daardoor raken de edelmetalen uit de gratie bij de belegger.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

De stijging en daling van de goudkoers

In een ingezonden stuk op Marketupdate schrijft '24karaat' dat de daling van de GOUDPRIJS geen trendbreuk is, maar het gevolg van een minder stimulerend monetair beleid van centrale banken. Steeds meer geld hoopt zich op als overtollige reserve bij centrale banken en bereikt de reele economie niet. Daardoor is de angst voor inflatie verdwenen, maar is het schuldenprobleem niet verholpen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

China verwacht een GOUDPRIJS van $ 2.500

Stephen Leeb is een expert op het gebied van Chinese goudmijnen. Op lange termijn ziet hij de GOUDPRIJS stijgen naar $ 10.000. De recent bounce boven $ 1.200 ziet hij als een goed teken (Dat goud stijgt na een sterk banenrapport ook - als goud de dag kan afsluiten boven $ 1.255 is de bodem met succes getest). Net als ik is Stephen Leeb ervan overtuigd dat de GOUDPRIJS niet langdurig onder de productiekost kan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Is het tijd voor de witte vlag voor goud?

Na een immense bull run van 12 jaar is het vet van de soep voor de GOUDPRIJS. Als we naar de grafiek kijken van goud, dan kan je stellen dat het feest gedaan is en dat het alleen maar verder bergaf kan gaan. De goudkoers daalde met een derde sinds zijn piek in 2011 en doet het daarmee slechter dan de correctie van 2008. Moeten goudkevers de witte vlag hijsen en zich overgeven?

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Turkije heeft dit jaar al 270 ton goud geïmporteerd

Het zijn niet alleen de Chinezen die veel goud kopen. Ook in Turkije is het gele metaal erg populair onder de bevolking én de bankensector. Dit jaar werd er al 270,7 ton goud ingevoerd, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 120,8 ton goud in heel 2012. De Turken profiteren van de lagere GOUDPRIJS en kopen meer munten, baren en sieraden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$