Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 1326 tot 1330
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Goud daalt onder kostprijs

De GOUDPRIJS blijft dalen en noteert momenteel onder de marginale kostprijs voor goudproductie die ongeveer $ 1.250 - $ 1.300 bedraagt. Indien de daling zich verder zet, komt de marginale cash cost ook snel in zicht, deze ligt volgens Zerohedge rond $ 1.125. Op dat moment zullen steeds meer goudmijnen hun deuren sluiten.

Als de GOUDPRIJS onder de marginale kostprijs noteert, wil dit zeggen dat 10 % van de productie of ongeveer 250 ton per jaar met verlies verkocht wordt. Een groot deel van deze productie komt uit Zuid-Afrika waar snel sociale onrusten de kop op kunnen steken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Goud: nog (even) aan de zijlijn blijven staan

De GOUDPRIJS is er niet in geslaagd een rally neer te zetten terwijl het duidelijk oververkocht was. De beweging van het goud heeft dus niets te maken met de beweging van de Amerikaanse dollar. De advance/decline lijn voor goud in verschillende valuta zit ook in een dalende lijn. Het is dus nog niet het moment om in te stappen zegt Financial Sense.

Bron: beursplein6.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

UBS verlaagt koersdoel voor goud naar $1,200

UBS is nog een beetje negatiever geworden op goud en zilver. De Zwitserse bank heeft het koersdoel voor goud verlaagd naar $1,200 per ounce, terwijl de bank eerder nog uitging van een koersdoel rond de $1,325.

Volgens de bank kan de GOUDPRIJS verder dalen, omdat de verkoopdruk blijft aanhouden en er daarnaast weinig positieve katalysatoren zijn om de GOUDPRIJS te stuwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Deze 9 factoren houden een stijging van de GOUDPRIJS tegen

Met goud is nog altijd het moeilijk kersen eten. Het gezond verstand zegt dat alle marktomstandigheden wijzen in de richting van een sterke prestatie van het edelmetaal, maar in de praktijk is daar nog niets van terecht gekomen. Waarnemers vragen zich af waarom dat zo is. Duidelijke antwoorden hebben we echter nog niet gekregen.

Welke factoren houden een stijging van de GOUDPRIJS uiteindelijk tegen? Gluskin Sheff’s David Rosenberg trok in zijn ‘Breakfast With Dave Note‘ op zoek naar wat zich eigenlijk afspeelt op de goudmarkt. Zijn uitgangspunt was dat er toch een verklaring moest zijn voor een prijsdaling van ruim 25 procent dit jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 1 december 2013


Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$