Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1356 tot 1360
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Is de GOUDPRIJS op weg naar $ 1.000?

Goud en zilver zitten weer in een dalende lijn en komen weer dicht in de buurt van de laagste niveaus eind juni. Vele beleggers vragen zich dan ook af of de GOUDPRIJS verder kan dalen naar de magische grens van$ 1.000. Met een mogelijke 'tapering' in december door de Federal Reserve, zou dat best eens kunnen - aldus Yahoo Finance.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Goldman Sachs verwacht verdere daling GOUDPRIJS

Het goddelijke Goldman Sachs verwacht dat de GOUDPRIJS nog verder naar beneden gaat. Voor 2014 rekenen analisten van de bank op een verdere prijsdaling van 15%. Dit jaar is de prijs van goud al met een kwart gezakt. Ondertussen blijven landen als China, India en Rusland goud kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Hoe heeft de goudmarkt de piek van 2011 kunnen missen?

Eric Sprott van Sprott Asset Management LP is een van de grootste voorstanders van goud en zilver. Sinds het begin van deze eeuw heeft Sprott dan ook ontzettend veel geld verdiend met goud, zilver, goud- en zilvermijnen te kopen. De laatste 2 jaar heeft dit echter niet gebracht wat ervan verwacht werd. Hoe komt het dat de meeste de piek en de daling van de GOUDPRIJS niet zagen aankomen?

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Manipulatie? Het verkoopadvies van Goldman Sachs

De gedeeltelijke (en nu lijkt tijdelijke) inzakking van de GOUDPRIJS werd mede ingeleid door een brief. De donderdag voor het begin van de koersval (vrijdag 12 april) kwam Goddamn  Sachs met een verkoopadvies op goud en een koopadvies voor Amerikaanse staatsobligaties. Uit naspeuringen van het altijd boeiende blog Zero Hedge blijkt nu dat hun volgende zet was om recordhoeveelheden goudtrackers in te slaan en obligaties te verkopen.

We hebben de truc al eerder gezien bij George Soros en voor velen onder u zal het geen verassing zijn, maar het blijft tergend. De reden dat dergelijke acties niet strafbaar zijn is een scheiding binnen de banken of beleggingsinstelling. De advies en vermogensbeheer tak van een bank horen op alle mogelijke manieren gescheiden te zijn van de handelstak van een bank. In bankiersdialect heet dat een Chinese muur. Zoals bij de echte Chinese muur zijn deze meestal afgebrokkeld en nog niet in staat om een natte tosti tegen te houden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

GOUDPRIJS in India 20% hoger dan de wereldmarktprijs

In India betaalt men vandaag de dag een premie van 20% bovenop de wereldwijde GOUDPRIJS. Door een beperkt aanbod moet men steeds meer premie betalen om fysiek goud te bemachtigen. Voorheen lag de premie op goud dicht bij de hoogte van de importheffing, maar nu is die ruim twee keer zo hoog.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$