Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1381 tot 1385
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

World Gold Council wil witte vlag voor goud niet strijken

Beleggers in goud hebben het het afgelopen jaar behoorlijk lastig gehad. De aandelenmarkten stegen vrolijk verder, de GOUDPRIJS stond stevig onder druk. Wat zijn de perspectieven?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Goud heeft alleen een correlatie met…

Een grondig onderzoek door de World Gold Council naar de correlatie van goud met andere asset classes bracht enkele verrassende uitkomsten aan het licht.

Juan Carlos Artigas, Hoofd Research bij de World Gold Council, is een overtuigd ‘believer’ in goud. Hij publiceerde een uitgebreide studie over dit edelmetaal en over de evolutie van de GOUDPRIJS, waarbij onder andere werd onderzocht naar mogelijke correlaties met andere activa klassen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Amerikaanse grootbanken verwachten stijging GOUDPRIJS

De netto long positie op goudfutures die de Amerikaanse grootbanken aanhouden, is tussen 3 september en 1 oktober gestegen met 13.101 contracten naar 58.007. Deze gegevens worden door de CFTC bijgehouden in de Bank Participation Reports.

We hebben er hieronder een grafiek van gemaakt. Het is de op één na grootste netto long positie die de 3 tot 5 grootste Amerikaanse banken hebben aangehouden sinds ze afgelopen juni voor het eerst netto long gingen op goudfutures. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

John Embry “Het wordt steeds duidelijker dat centrale banken geen goud meer hebben”

John Embry is verheugd met het nieuws dat de Finse centrale bank heeft toegegeven dat ze het grootste deel van hun goudreserves hebben opgeslagen in het buitenland terwijl ze de helft van hun goudreserves uitgeleased hebben. Dit doet vermoeden dat goud in buitenlandse kluizen, bijvoorbeeld Londen, meermaals uitgeleased kan zijn waardoor de goudmarkt groter lijkt dan ze in werkelijkheid is, aldus

Volgens John Embry hebben de centrale banken op deze manier ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke waarde van goud niet aan de oppervlakte is gekomen. Dit kan blijven doorgaan totdat de markt voor fysiek goud volledig opdroogt, daarna zal de GOUDPRIJS de hoogte in schieten.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

China heeft in september 116,3 ton goud geïmporteerd

China heeft in de maand september opnieuw veel goud gekocht. Via Hong Kong importeerde het land in totaal 116,3 ton goud, bijna 67% meer dan in dezelfde maand van vorig jaar. In de eerste negen maanden van dit jaar importeerden de Chinezen 1.114,9 ton goud, bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Aziaten trekken zich weinig aan van de lagere GOUDPRIJS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$