Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2600 artikelen gevonden. Artikel 1551 tot 1555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

CEO goudmijn zegt dat de val van goud opgezet werd

, CEO Agnico Eagle, een goudmijn van $ 5 miljard, zegt dat de daling van de GOUDPRIJS slechts een daling is op papier. Aan de andere kant ziet hij nog steeds een sterke fysieke vraag naar goud en centrale banken die goud blijven opkopen. Het herstel van de GOUDPRIJS kan nog een tijdje duren, maar hij is ervan overtuigd dat de GOUDPRIJS terug zal gaan stijgen.

Sean Boyd zegt dat de goudmijnen volop bezig zijn zich te heroriënteren door de lagere GOUDPRIJS. Goudmijnen passen zich aan aan de huidige situatie maar verwachten dat de GOUDPRIJS terug zal gaan stijgen. Over een twaalftal maanden zal de GOUDPRIJS terug op het niveau van $ 1.800 noteren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Speculanten gaan vol in de aanval op goud

De speculatieve shortpositie in goud is in de afgelopen negen jaar nog nooit zo hoog geweest als nu. Sinds het begin van 2013 begonnen speculanten steeds meer in te zetten op een daling van de GOUDPRIJS. Met succes, want goud is dit jaar al 23% in prijs gezakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Goud geen goede hedge tegen inflatie

Volgens Bernanke begrijpt niemand de GOUDPRIJS. Goud is iets wat mensen kopen als bescherming tegen een financieel rampscenario, omdat het zijn waarde weet te behouden. Hij voegt eraan toe dat goud een slechte inflatie hedge is, omdat de GOUDPRIJS de inflatie niet kan voorspellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 juli 2013

James Rickards: “Mathematisch gezien kan goud naar $ 8.000 of meer”

In bepaalde scenario's zal de GOUDPRIJS fors stijgen. Het zal niet geleidelijk aan stijgen, maar met een forse opstoot. Het zal zijwaarts noteren om dan omhoog te knallen en dan nog eens knallen om te eindigen met een superknal. Dit kan gebeuren in een tijdspanne van 3 tot 6 maanden, zegt 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 juli 2013

Ligt Duitsland aan de basis van de daling van de GOUDPRIJS?

Sinds het begin van dit jaar is er veel goud weggehaald uit de Comex en uit de goud-ETF GLD. Heeft dit misschien iets te maken met het verzoek van Duitsland om 300 ton goud terug te halen uit New York? Als we onderstaande grafiek van MarketUpdate bekijken lijkt dat er wel op. Of zou dit pure toeval zijn?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$