Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 1636 tot 1640
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Staat goud op een keerpunt?

Volgens Peak Prosperity staat de GOUDPRIJS op een keerpunt. De GOUDPRIJS is op zijn minst gezegd niet gunstig geweest voor de beleggers. Sinds de piek is er al 28 % van de prijs afgegaan, voor zilver is dit zelfs 56 %. En het sentiment voor goud is extreem negatief, zeker voor goudmijnen waar vorige maand niemand, maar dan ook niemand nog in geloofde. Is dit het keerpunt? PP gelooft van wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Peter Schiff: meer bullisch voor goud dan ooit

Peter Schiff zegt in een interview met CNBC dat hij nog steeds heel positief is voor de GOUDPRIJS. Diegene die denken dat goud zich in een berenmarkt begeeft, zijn diegene die in de toekomst zullen moeten toegeven dat ze verkeerd waren. Het is nu belangrijk om te kijken naar de obligatiemarkt zegt Schiff.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Bulgaarse goudvoorraad krimpt in waarde

Bulgarije heeft geen goud verkocht, maar toch is de waarde van haar goudvoorraad gezakt. Dat komt omdat de Bulgaarse centrale bank bij een groeiende groep van centrale banken hoort die hun goudreserves waarderen naar de actuele marktprijs. Door de daling van de GOUDPRIJS krimpt het balanstotaal ten opzichte van een aantal maanden geleden.

Bron: CD Fund
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Banken voor het eerst in 10 jaar long goud

De goudposities van banken op de Comex (goud termijncontracten) zijn in korte tijd radicaal omgeslagen, en vertonen een onbekend patroon. Vooral het gedrag van de banken in de VS is vreemd te noemen. Voor het eerst in 10 jaar (op 2 maanden gedurende de 2008 crisis na) zijn ze netto long op goud.

Gedurende het laatste decennium zijn we gewend geraakt aan structurele shortposities van de banken op goud. Dit is een van de belangrijkste instrumenten geweest in hun ‘war on gold’: zorg voor constante verkoopdruk op papiergoud, en de GOUDPRIJS zal niet al teveel stijgen. Er is geen andere verklaring voor deze shortposities, aangezien een rationele belegger in een bullmarkt niet structureel short gaat. Ondanks deze druk steeg de GOUDPRIJS in 10 jaar tijd van ca. $350 dollar naar het huidige $1370, hetgeen de fundamentele kracht van de vlucht naar hard assets toont.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

“De pro’s volgen met argusogen de GOUDPRIJS

Het goud heeft een paar flauwe dagen achter de rug maar daar hoeven we ons niet te veel zorgen over te maken. KKM Financial oprichter & CEO Jeff Kilburg, ook bekend voor zijn regelmatige bijdragen op CNBC, gelooft dat het goud zich technisch volgens het boekje gedraagt.

Goud respecteert de range $1,350 – $1,422, hoewel gisteren de onderkant van die range werd opgezocht. Zolang de GOUDPRIJS aanklampt boven $1,350 is er eigenlijk niets aan de hand. Jeff Kilburg maakt zich sterk dat de institutionele investeerders nu allemaal de evolutie van de GOUDPRIJS zorgvuldig in de gaten houden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$