Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1636 tot 1640
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

De 8 zotste voorspelling over de GOUDPRIJS

Er zijn er die dachten dat de GOUDPRIJS tot in de hemel zou stijgen door het soepele monetaire beleid. Er zijn andere die goud zo goed als niets meer waard achten. Samen met andere activa zit de GOUDPRIJS momenteel in de uitverkoop en staat het op het laagste niveau sinds 2010.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Hoe zit het met Sprott en Soros en hun goudmijnen

Slecht nieuws voor Georges Soros en Eric Sprott. Beide hebben de laatste maanden hun fysiek goud en zilver omgezet naar goud- en zilvermijnaandelen. Door de daling op de beurs en de daling van goud en zilver gaan de mijnaandelen vele malen harder onderuit. Op korte termijn lijkt dit niet de beste beslissing te zijn geweest.

Georges Soros kocht onlangs voor 25 miljoen dollar aan call opties op GDXJ, een korf van kleine en middelgrote goudmijnaandelen. Deze goudmijnaandelen hebben het de laatste tijd extra moeilijk onder de dalende GOUDPRIJS om aan voldoende financiering te geraken, Soros heeft dus een grote gok gewaagd met zijn positie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

GOUDPRIJS lijkt technisch uit te bodemen”

Is er nog hoop voor de GOUDPRIJS? Alles lijkt kommer en kwel in het hoekje van de edelmetalen, maar daarbij wordt vaak over het hoofd gezien dat de nacht het donkerst is vlak voor de zonsopgang. Met deze wetenschap in het achterhoofd, kan het de moeite zijn om het technisch plaatje van het goud even te bekijken.

Abigail Doolittle, Technical Strategist bij fondsbeheerder The Seaport Group, verklaarde in een interview op CNBC dat in tegenstelling tot wat iedereen verwacht de chart voor het goud wel degelijke enkele lichtpuntjes vertoont, ondanks een duidelijk dalende trend.

Trading range van 1,300 tot 1,600 Dollar

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Maar alle, wie koopt er nu nog goud?

Na twintig jaar goud te verkopen, zijn de centrale banken de laatste jaren terug liefhebbers geworden van het gele edelmetaal. Een mooi voorbeeld daarvan is Rusland, zie grafiek onderaan. Maar waarom kopen zij eigenlijk goud? Weten zij wel wat ze doen nu dat het goud door alles en iedereen wordt uitgestoten.

Sinds kort zijn JP Morgan en de drie andere grote banken overgeschakeld van onderdrukkers van de GOUDPRIJS (via shorts) naar ondersteuners van de GOUDPRIJS (via longs). Waarom zouden ze zoiets doen?

Bron: fd.nl
Geplaatst: zaterdag 22 juni 2013

Goud grootste slachtoffer van dreigende terugtocht Bernanke

Paulson heeft zwaar ingezet op een stijging van de GOUDPRIJS, maar die blijft maar dalen. En verbetering lijkt niet in zicht.

Want zo hard als de GOUDPRIJS omhoog ging toen de centrale banken hun geldpers aanzetten, zo hard gaat het omlaag nu het einde van dat ruimhartige beleid inzicht is. De daling is veel scherper dan op de aandelenmarkten, die toch ook volop hebben geprofiteerd van goedkoop geld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$