Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1671 tot 1675
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

De GOUDPRIJS stabiliseert

Rond het goud is het opnieuw relatief windstil geworden. Wie had gerekend dat de prijsval nog een verlengstuk zou krijgen, heeft alleszins op korte termijn ongelijk gekregen. Er lijkt een pril evenwicht tot stand te zijn gekomen op de goudmarkt, wat bemoedigend kan genoemd worden.

Aan rapporten over het goud is momenteel nochtans geen gebrek. Grosso modo zijn daar 2 strekkingen in te herkennen: de bulls die er geen moment aan twijfelen dat de GOUDPRIJS zal herstellen en de bears die geloven dat het over en uit is met het goud.

Stevige steun op $1,321...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

Goud en zilver report (Week 23)

Het wekelijkse overzicht van het laatste nieuws uit de goudmarkt en zilvermarkt. Compleet met de prijsontwikkeling van afgelopen week. De GOUDPRIJS zakte vrijdag na publicatie van het banencijfer in de VS met meer dan 2%. Zilver verloor ruim 4%. Maar gaat het echt beter met de Amerikaanse arbeidsmarkt?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Speculanten weer iets positiever over goud

Bloomberg schrijft dat speculanten en handelaren weer wat positiever zijn geworden over goud. Het sentiment is nu weer terug op het niveau van 22 maart, voordat de grote daling van de GOUDPRIJS begon. Bloomberg peilt periodiek de stemming onder 19 analisten. Daarvan hielden er vijf rekening met een stijging van de GOUDPRIJS, terwijl acht analisten negatief waren. Zes analisten gaven een neutraal koersdoel voor goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Barclays: ‘Goud is een vorm van religie’

Er zijn al boeken volgeschreven over de zware corrigerende beweging in de GOUDPRIJS, hoewel het nog maar een maand is geleden dat die beweging plaatsvond. Barclays Capital heeft een logische verklaring voor de prijsval die het goud in de loop van april moest ondergaan.

Die verklaring bestaat uit 3 primaire factoren namelijk de tot de verbeelding sprekende prestaties van de beurzen, de afgenomen inflatieverwachtingen en de sterke U.S. Dollar. Die dure Dollar maakte goudaankopen duurder, zeker voor niet-Amerikanen.

Gold ETF’s springen op de wagen

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Verliezen de centrale banken de controle?

Tot en met de maand april leek alles koek en ei voor de centrale banken. De aandelenmarkten konden alleen maar stijgen, zeker in Japan en de Verenigde Staten, de huizenprijzen trokken terug aan,... iedereen was positief. Als kers op de taart ging de GOUDPRIJS nog onderuit ook. Maar in de maand mei heeft alles een grote bocht gemaakt. Verliezen de centrale banken hun controle op de markten?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$