Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1696 tot 1700
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Beren raken vermoeid op de goudmarkt

De GOUDPRIJS blijft het moeilijk hebben om het klif van $ 1.400 met overtuiging te nemen. Vorige week zag het er even naar uit dat de barrière doorbroken was, maar 's vrijdags werd de grens naar beneden weer doorbroken. Ook vandaag blijft de GOUDPRIJS rond de $ 1.400. Nochtans raken de goudberen stilaan uitgeput wat wijst op een stijging van de GOUDPRIJS in de komende weken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Goud is nooit lang onder de ‘Stairway to Hell’ gebleven

In de jaren 70 maakte Led Zeppelin het inmiddels legendarisch geworen ‘Stairway to heaven’, letterlijk vertaald ‘de trap naar de hemel’. De GOUDPRIJS heeft echter een andere beweging gemaakt die naar analogie van de Zeppelin-song ‘Stairway to Hell’ werd genoemd.

Daarmee wordt uiteraard gerefereerd naar de forse prijsval die het goud achter de rug heeft. Medio april ging de GOUDPRIJS zwaar onderuit en niets laat voorspellen dat er een snelle come-back zit aan te komen. De chart van het goud ziet er namelijk rotslecht uit.

Zeer bullish voor het goud

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Roubini: GOUDPRIJS naar $1.000 per troy ounce

Volgens econoom Nouriel Roubini zal de GOUDPRIJS tussen nu en 2015 dalen van $1.400 naar $1.000 per troy ounce. Roubini verwacht dat er niet meer zo snel een acute crisis zal optreden en merkt op dat de inflatie afneemt. Het herstel van de aandelenmarkt maakt goud extra onaantrekkelijk, omdat het geen dividend oplevert.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Jim Rogers: correctie goud nog niet voorbij

Investeerder Jim Rogers denkt dat de correctie van goud nog wel even door kan zetten. Rogers zit zelf overigens nog wel long en heeft in de afgelopen tijd geen goud verkocht.

Rogers houdt zelf een goudpositie aan en was al langer overtuigd dat de 12-jarige bull market wel eens een halt kon worden toegeroepen.

De correctie kan Rogers niet snel genoeg voorbij zijn, maar hij stelt wel dat het onrealistisch is om te verwachten dat de GOUDPRIJS snel naar de 2,000 tot 3,000 dollar zal stijgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 1 juni 2013

Goud en zilver report (Week 22)

Een korte terugblik op de ontwikkelingen in de goudmarkt en de zilvermarkt van afgelopen week. De GOUDPRIJS zakte 0,36% en de zilverprijs ging 1,45% omlaag. Centrale banken kochten in april opnieuw goud en de Canadese munt verkocht in het eerste kwartaal van 2013 bijna 2x zoveel gouden munten als een jaar eerder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$