Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 1771 tot 1775
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Chinese huisvrouw koopt 300 ton goud

De Chinese goudhonger begon midden vorige maand nadat de prijzen door de vloer zakten. De fors lagere prijzen lokte veel Chinezen naar de shops en juweliers om goud te kopen. De GOUDPRIJS in Yuan daalde van 313 yuan per ounce naar 298,5 yuan per ounce, het laagste niveau in 2 jaar. Dit zette de Chinese huisvrouw aan tot massale interesse in goud aldus 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Goud in relatie tot de wereldeconomie

Er wordt zo enorm veel geschreven over de koers van de GOUDPRIJS, dat het bijna niet meer te bepalen is wat nu waar is en wat niet. Feit blijft dat er veel speelt op dit vlak en dat de gevolgen enorm kunnen zijn. Het blijft een interessant gegeven, het fenomeen goud in relatie tot de wereldeconomie en de diverse valuta`s.

Is goud een vraag- en aanbod principe?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Spotprijs voor goud binnenkort niet meer van belang

De spotprijs of papieren prijs voor goud is al vele jaren de benchmark voor goud. Maar dit zal niet lang meer duren, de fysieke GOUDPRIJS zal de plaats innemen. De goudcrash was een poging om de fysieke vraag te ontmoedigen, maar het heeft een averechts effect teweeg gebracht.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Mijnen sluiten vanwege huidige GOUDPRIJS

De omlaaggeduwde GOUDPRIJS heeft inmiddels al de eerste slachtoffers gemaakt. In Australi√ę hebben zowel Tanami Gold als Focus Minerals aangegeven goudmijnen te zullen sluiten omdat deze tegen de huidige GOUDPRIJS niet meer rendabel zijn. Tanami sluit de Coyote mijn, en Focus sluit haar Laverton goudmijn, tezamen goed voor 125.000 oz. goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Hedge funds en grote speculanten blijven gewoon goud kopen

De GOUDPRIJS heeft het voorzichtig ingezet herstel gewoon verder gezet. Voorlopig gaat er nog niet zo heel veel overtuigingskracht van uit (de weerstand op 1,500 Dollar raakt niet opgerold), maar in ieder geval is het bemoedigend dat de verkoopgolf is stilgevallen. We verwachten dat het herstel bij het goud in een stroomversnelling kan komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$