Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1771 tot 1775
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Mijnen sluiten vanwege huidige GOUDPRIJS

De omlaaggeduwde GOUDPRIJS heeft inmiddels al de eerste slachtoffers gemaakt. In Australiƫ hebben zowel Tanami Gold als Focus Minerals aangegeven goudmijnen te zullen sluiten omdat deze tegen de huidige GOUDPRIJS niet meer rendabel zijn. Tanami sluit de Coyote mijn, en Focus sluit haar Laverton goudmijn, tezamen goed voor 125.000 oz. goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Hedge funds en grote speculanten blijven gewoon goud kopen

De GOUDPRIJS heeft het voorzichtig ingezet herstel gewoon verder gezet. Voorlopig gaat er nog niet zo heel veel overtuigingskracht van uit (de weerstand op 1,500 Dollar raakt niet opgerold), maar in ieder geval is het bemoedigend dat de verkoopgolf is stilgevallen. We verwachten dat het herstel bij het goud in een stroomversnelling kan komen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Renteverlaging ECB zet GOUDPRIJS hoger

De renteverlaging van de ECB mist haar uitwerking niet. De euro verzwakt met meer dan een cent tegenover de dollar en de GOUDPRIJS in euro's ging in korte tijd met 2,4% omhoog. De zilverprijs staat inmiddels zelfs 3,34% hoger. De lagere rente verlaagt de drempel om goud in de portefeuille op te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Heeft de prijsval bij het goud u afgeschrikt? Niets van aantrekken, blijf gewoon kopen

Het was een wilde rit met het goud, daar is het iedereen het gloeiend over eens. Maar hoe moet het nu verder? Heeft de prijsval bij het goud u afgeschrikt? Niets van aantrekken, blijf gewoon kopen. De waardering van goud is aantrekkelijk, de vraag trok meteen weer aan.

Vooral de verrassend grote fysieke vraag naar goud heeft ons in aangename zin verrast. Precies vanwege die ongemeen grote vraag naar fysiek goud steeg de GOUDPRIJS vorige week in 1 klap met 3 percent. ETF Securities meent dat de bodem onder het goud al is gelegd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 mei 2013

Goudmijnen 43% gezakt sinds oktober 2012

De GDX index van goudmijnaandelen is sinds de piek van begin oktober vorig jaar met 43% gekelderd. De onderliggende GOUDPRIJS daalde met 'slechts' 18,3%. Steeds meer beleggers geven hun voorkeur aan fysiek goud en goudtrackers, men laat de mijnbouwaandelen links liggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$