Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1781 tot 1785
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 28 april 2013

Vooruitblik: Verder herstel na correctie van de GOUDPRIJS

Net zoals de voorgaande week is ook de aankomende week de verwachting dat de GOUDPRIJS zal gaan oplopen. Dit is de uitkomst van de wekelijkse enquête van Kitco. De ondervraagden zijn ervan overtuigd dat goud nog langere tijd kan meeliften op de enorme vraag naar fysiek goud, die ook de afgelopen week sterk is aangetrokken.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: zaterdag 27 april 2013

Goud heeft zijn glans verloren

De scherpe daling van de GOUDPRIJS geeft aan dat het edelmetaal niet langer als veilige haven voor beleggers kan worden gezien. Ook al blijft de wereld­economie zwak en ligt er nog een eurocrisis op de loer, de naderende wijziging van het monetaire beleid in de VS zal de GOUDPRIJS verder drukken.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Daling Goud biedt kansen

Op 15 en 16 april daalde de prijs van goud met maar liefst 13% naar een niveau van $ 1321,50. Dat was het laagste niveau sinds januari 2011. Over het hoe en waarom van de snelle val van de GOUDPRIJS doen veel theorieën de ronde. Er gaan geruchten in de ronde, dat de snelle prijsdaling het gevolg was van marktmanipulatie. Daarbij zouden hedgefunds en enkele investmentbanks betrokken zijn geweest en misschien zelfs enkele centrale banken. Volgens the World Gold Council zijn er sterke aanwijzingen, dat op vrijdag 12 maart speculanten aan de slag gingen op de futures markten. Hoe kan het anders, aldus de Gold Council, dat op die dag ongeveer 15% van de jaarlijkse goudproductie aangeboden wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Ook Australiërs en Japanners kopen goud als gekken

Het is ons uiteraard niet ontgaan dat de GOUDPRIJS op kousenvoeten aan een herstel bezig is. Dat herstel is krachtiger dan verwacht, veel waarnemers hadden er namelijk op gerekend dat bijkomende verkoopdruk zou loskomen wanneer de GOUDPRIJS zou stijgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

GOUDPRIJS stijgt maar GLD fonds moet verkopen

Het GLD fonds, het grootste goud-ETF ter wereld, heeft dit jaar al 250 ton goud geliquideerd. Het fonds blijft goud uit de kluis halen, terwijl de GOUDPRIJS alweer aan het stijgen is. Blijkbaar willen meer beleggers eruit. Waar blijft het fysiek goud?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$