Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2595 artikelen gevonden. Artikel 1821 tot 1825
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

GOUDPRIJS blijft achter bij groeiende balans centrale banken

De GOUDPRIJS hield de afgelopen jaren een gelijke tred met de groeiende omvang van de balans van vijf belangrijke centrale banken, maar de laatste maanden blijft goud hopeloos achter. Met de prijsdaling van vandaag en afgelopen vrijdag neemt de 'achterstand' van goud op het balanstotaal van centrale banken verder toe. Is goud een koopje, nu zwakke handen uit de markt geschud zijn?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goudbeurs Shanghai verhoogt margeverplichting

De Shanghai Gold Exchange heeft de margeverplichtingen op contracten goud en zilver verhoogd. Door de verplichte inleg bij het afsluiten van een contract te vergroten kan de speculatieve vraag afgeremd worden. Doorgaans verhoogt de Amerikaanse tegenhanger van de SGE, de CME Group, de margeverplichtingen juist bij een snel stijgende GOUDPRIJS.

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Telegraaf: Definitief einde aan de lange prijsstijging van het edelmetaal

De GOUDPRIJS daalde vandaag weer behoorlijk, en bereikte zelfs een punt onder de $1400 per troy ounce.

De situatie rond Cyprus speelt daarbij mee, hoewel de verkoop van de goudvoorraad van Cyprus nooit op zichzelf voor zo'n grote prijsdaling kan zorgen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Er staat iets groots te gebeuren

Volgens sommige analisten is de mogelijke verkoop van het Cypriotisch goud de aanleiding geweest voor de sell-off van de GOUDPRIJS afgelopen vrijdag. Deze sell-off lijkt zich vandaag nog verder te zetten. Volgens

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goud en zilver crashen naar laagste punt in 2 jaar

Na de enorme daling afgelopen vrijdag, gaan de edelmetalen maandag wederom fors onderuit. De GOUDPRIJS staat bijna 5% in de min en noteerde maandag zelfs even onder de $1.400,- per troy ounce. Dit is het laagste niveau van de afgelopen 2 jaar. De koersval van zilver gaat in een nog hogere versnelling. Op moment van schrijven noteert het witte edelmetaal ruim 8% in het rood. De markt kiest, na de technische doorbraak vorige week, duidelijk de weg naar beneden. Een analist van de Saxo Bank zegt opLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$