Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1916 tot 1920
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Goudfondsen blijven goud verkopen

Hedge funds zijn het meest negatief over goud sinds 2007 en goud-ETF's liquideren in snel tempo hun goudvoorraden. Officieel luidt het nog steeds dat de Amerikaanse economie herleeft en dat de Fed de stimulus zou terugdraaien, al lijken daar toch weinig echte bewijzen voor te vinden. Maar met een sterke dollar en nieuwe records voor de aandelenindexen zien nog maar weinig analisten de GOUDPRIJS stijgen de komende jaren zegt 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 maart 2013

Het is erop of eronder voor zilver de komende dagen

Net als de GOUDPRIJS zit de zilverprijs al sinds september in een dalende trend. Van een piek van $ 34 is de prijs ondertussen afgezakt naar iets minder dan $ 28, een correctie van bijna 20 %. Sinds de laatste sell-off is de zilverprijs aan een kleine consolidatie bezig. Het is erop of eronder de komende dagen, een verdere daling of een rebound.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Japan beleeft een ware bull market in goud!

Voor westerse investeerders viel er de afgelopen maanden niet veel te rapen met een belegging in goud, maar de situatie in Japan bewijst hoe snel de situatie kan veranderen. Het land van de rijzende zon beleeft op kousenvoeten een bull market in goud, zeer tot genoegen van de Japanners die tijdig voor een ‘fiat currency’ exit hebben gekozen.

De stijging van de GOUDPRIJS in Yen heeft uiteraard alles te maken met de verzwakking van de koers van de Yen. Vorig jaar in juli kostte een troy ons goud nog 125.000 Yen, nu moet voor datzelfde ons al 145.000 Yen worden betaald. In februari werd op 155.000 Yen een all-time high bereikt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Verkoop goudbaren verdubbelde tijdens feestdagen in China

Tijdens het Chinese Nieuwjaar waren goud en juwelen erg in trek bij de Chinezen. De reguliere winkelverkopen waren iets beter dan een jaar geleden, maar de vraag naar goud steeg veel harder. Dat kwam voornamelijk door de lagere GOUDPRIJS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Rusland, Zuid-Korea en centrale banken maken gebruik van dip in GOUDPRIJS

Centrale banken zijn de laatste jaren steevast op de afspraak om goud te accumuleren als de GOUDPRIJS daalt. Tijdens de dip van mei tot juli 2012 cumuleerden ze voor 71 ton goud. Nu maken de centrale banken weer gretig gebruik van de GOUDPRIJS onder de $ 1.600 om goud in te slaan aan soldenprijzen.

Rusland en Kazachstan kochten in januari respectievelijk 12,5 ton goud en 1,5 ton. Vorige maand kocht Zuid-Korea 20 ton goud. Dit was de eerste aankoop sinds het in juli 2012 in een klap 30 ton goud had gekocht, aan dezelfde prijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$