Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2016 tot 2020
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Wassen neus van Congres lanceert de GOUDPRIJS!

Iedereen heeft het gehoord deze week, het Congres in Amerika heeft een akkoord bereikt over de fiscal cliff. Het plan lijkt echter een wassen neus, aangezien veel analisten denken dat het plan nog zal worden aangepast, waardoor de soep niet zo heet zal worden gegeten als dat deze wordt geserveerd. Al het nieuws omtrent het akkoord heeft er wel voor gezorgd dat de GOUDPRIJS in de eerste dagen van het jaar goede zaken doet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

GOUDPRIJS loopt achter op groeiende balans centrale banken?

Vorig jaar plaatsen we al eens een grafiek die de correlatie liet zien tussen de groei van het balanstotaal van zeven verschillende centrale banken en de GOUDPRIJS vanaf 1999. De GOUDPRIJS blijkt over de langere termijn het balanstotaal van centrale banken te 'volgen'. Met een uitzondering van de correctie op de GOUDPRIJS in 2008 kunnen deze twee lijntjes bijna op elkaar gelegd worden. Als we deze correlatie zouden doortrekken naar 2012 zouden we nu een GOUDPRIJS moeten zien van meer dan $2.000 per troy ounce.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 1 januari 2013

Goud stijgt 20% in Japanse yen

De GOUDPRIJS steeg in 2012 met een kleine 7% in Amerikaanse dollars en met slechts 5% in euro's, weinig reden tot vreugde voor de goudbelegger. Toch bewijst het edelmetaal zich keer op keer als de waarde van een valuta ondermijnd wordt. De GOUDPRIJS ging in de Japanse yen met maar liefst 20,68% omhoog in 2012!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Michael Pento: "GOUDPRIJS naar $10.000/oz"

Eric King van King World News sprak eerder deze week met vermogensbeheerder Michael Pento over de recente ontwikkelingen die van invloed zijn op de GOUDPRIJS. Volgens Pento, directeur van Pento Portfolio Strategies, zal de GOUDPRIJS vroeg of laat de $10.000 per troy ounce doorbreken.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Goud teleurstellend het jaar uit

2012 is zo goed als voorbij, waarin de prijs van goud mooie dingen heeft laten zien. Zo hebben we in oktober bijna de 1800 dollar grens aangetikt, en werd er zelfs al door diverse analisten gesproken over de magische 2000 dollar grens dat die in 2012 zal worden behaald. Niets bleek minder waar te zijn: Goud sluit het jaar weliswaar positief af, maar de eindkoers is toch wel teleurstellend te noemen.

De goudkoers van 2012 begon op 1598 dollar per troy ounce. Het edelmetaal staat nu op een koers van 1657 dollar per troy ounce. Goud is dus wel weer gestegen het afgelopen jaar, maar de verwachtingen zijn toch echt niet waargemaakt. Analisten hadden verwacht dat de GOUDPRIJS zou gaan oplopen tot ver boven de 1800 dollar, maar door de aanhoudende ellende in Europa en de begrotingsproblemen in Amerika en de fiscal cliff is goud ver teruggezakt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$