Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2116 tot 2120
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

CEO‘s van goudmijnbedrijven voorspellen nieuwe goudrecords binnen een jaar

Moest het nog iemand ontgaan zijn, bij Slim Beleggen zijn we al jaren (sinds 2004) positief over de prijs van goud. Zelfs voor de tussentijdse prijscorrecties zwichten we niet!

Meer nog, het waren voor ons telkens de uitgesproken momenten om nog eens extra hard op de tafel te slaan voor de nieuwe koopgelegenheden die zich aanboden bij goud. (zoals HIER)

Wat ons echter al die tijd het meest verbaasde was niet de kritiek van onwetende analisten, maar de negatieve visie van de sector zelf. CEO’s van goudmijnbedrijven waren al die jaren zeer negatief over het toekomstige verloop van de prijs van goud.

En we kunnen het weten, want we hebben intussen met voldoende goudmijn CEO’s om tafel gezeten om te weten hoe hun stemming was. Als we hen ons koersdoel voor goud vertelden — 5000 dollar per ounce vanaf 2015 — dan konden ze hun oren amper geloven.

Maar hun negatieve houding tegenover de prijs van goud lijkt te veranderen. Tijdens de jongste Denver Gold Conference waren de meeste CEO’s van goudproducenten opmerkelijk positief over de GOUDPRIJS.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Goudproducenten kunnen 10-15% stijgen de komende maanden

Researchers van Canadese broker Paradigm Capital verwachten dat goudproducenten de komende maanden met 10-15% zullen stijgen. De GOUDPRIJS is dit jaar al 11% gestegen, terwijl de waarderingen van goudproducenten juist 8-15% lager staan. Normaal gesproken zou dit betekenen dat het opwaarts potentieel 20-30% is om zodoende de GOUDPRIJS weer ‘in te halen’.

Paradigm waarschuwt echter voor al te hoge verwachtingen. De gemiddelde inkomsten van goudproducenten in het tweede kwartaal zijn met 22% gedaald, terwijl over die periode de olieprijs 9% is gedaald en de GOUDPRIJS 7% is gestegen. Slechts een handjevol producenten heeft z’n productieprognoses gerealiseerd. Een groot aantal goudproducenten doen het dus gewoon slecht, en dit vindt z’n weerslag in het ontslag van een aantal directeuren, en loonsverlagingen die oplopen tot 30%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Barrick Gold wil productie met 20 procent verhogen

In het programma “Squawk on the Street” ontplooide Jamie Sokalsky van Barrick Gold de toekomstplannen voor zijn bedrijf. Hij werd door de presentatoren van het programma uiteraard gepolst naar zijn vooruitzichten wat betreft de evolutie van de GOUDPRIJS. Sokalsky blaakte in beide gevallen van zelfvertrouwen.

Wat de GOUDPRIJS betreft: het staat voor de CEO van Barrick als een pijl boven water dat die nog gaat stijgen. Sokalsky gelooft vast dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens een troy ons goud meer dan 2.000 dollar zal kosten. Daarna zal het goud verder in prijs stijgen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

GOUDPRIJS naar record in Euros

Zonder dat er al veel ruchtbaarheid aan werd gegeven, tikte de GOUDPRIJS afgelopen maandag een nieuw record in Euros aan, net iets boven de €1360 per ounce. Ook in Zwitserse franken, Indiase roepies en Braziliaanse real is sprake van een record. Dit terwijl de dollarprijs van goud bijna $200 onder de piek van september 2011 ligt.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

GOUDPRIJS steeg met 3% in Augustus

Goud heeft een goede maand achter de rug. De prijs van het edelmetaal is opgelopen met 3% in vergelijking met de laatste stand van Juli.

De GOUDPRIJS begon de maand Augustus op een koers van 1599 dollar per troy ounce. Mede door goede berichten vanuit de FED en de ECB is de koers opgelopen tot het hoogtepunt van de maand van 1668 dollar per troy ounce. Door het aankondigingen van steunmaatregelen om de economie weer uit de negatieve spiraal te helpen heeft ervoor gezorgd dat de GOUDPRIJS sterke stijgingen doormaakte. Goud eindige uiteindelijk de maand op een koers vgan 1648 dollar per troy ounce, waarmee de koers 3% is gestegen in een maand.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$