Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2196 tot 2200
Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Stansberry & Associates over goud

De olieprijs zakt, de koperprijs, aandelen ook. Door de Europese schuldcrisis vluchten beleggers weg van alles dat economisch sensitief is, richting zogenaamde “veilige havens” als de USD en Amerikaanse staatsobligaties. De dollar wint momenteel als “minst slechte munt”. 

Natuurlijk daalt dan de GOUDPRIJS. In februari jl. stond die nog op 1750 dollar per troy ounce (31,1 gram) en nu zitten we nog maar aan 1550, dat is bijna 12 % verlies. 

Beleggers willen cash en verkopen wat liquide is, maar eigenlijk was de GOUDPRIJS gewoon rijp voor een correctie, na elf jaar ononderbroken gestegen te zijn. Goud is maal zes gegaan in een rustige, weinig opgemerkte stierenmarkt; geen enkele asset deed dit na… 

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Trends in de goudmarkt volgens het World Gold Council in Q1

Het World Gold Council heeft deze week een nieuw rapport uitgebracht met daarin de meest actuele data en trends in de wereldwijde fysieke goudmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de totale wereldwijde vraag naar goud uit op 1.097,6 metrische ton, dat met de gemiddelde GOUDPRIJS over deze periode een waarde vertegenwoordigde van $59,7 miljard. De vraag naar goud voor juwelen en voor de technologiesector zakte wat weg, maar dit werd gecompenseerd door meer vraag van beleggers en netto aankopen van centrale banken.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 was de vraag naar het edelmetaal 5% kleiner. De enige sector in de goudmarkt die wel een groter kwartaal volume kende dan een jaar eerder was het beleggingsgoud. Vooral de vraag naar goudgerelateerde ETF’s bleek groter te zijn. De instroom in de goud ETF’s bleek afgelopen kwartaal 51,4 metrische ton te zijn, vorig jaar was er zelfs een netto uitstroom in het eerste kwartaal van 62,1 metrische ton goud.  De vraag naar fysieke “bullion” baren en munten bleef relatief gezien wat achter maar was met respectievelijk 260 en 51,3 metrische ton robuust te noemen. Ook de vraag naar de reguliere gouden baren en munten was met 337,9 metrische ton 17% kleiner dan dezelfde periode een jaar eerder. Er werd door de stijgende GOUDPRIJS echter wel 2% meer uitgegeven aan het edelmetaal.

Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Jim Rogers sluit niet uit dat GOUDPRIJS met 40 tot 50% zal dalen

Als hij spreekt, wordt er naar hem geluisterd. Jim Rogers staat niet voor niets bekend als de goeroe van de grondstoffen. Ditmaal heeft Rogers voor het goud echter weinig goede woorden over. Hij heeft zich naar eigen zeggen ingedekt tegen een verdere daling van de GOUDPRIJS.

Die daling kan nog aanzienlijk zijn, Jim Rogers ziet de GOUDPRIJS vanaf de top met 40 tot 50% dalen. Dat wil zeggen dat een troy ounce goud uiteindelijk nog slechts 1000 dollar of minder gaat kosten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Jim Rogers houdt rekening met 40 tot 50% daling GOUDPRIJS

De wereldwijd bekende grondstoffenbelegger Jim Rogers houdt rekening met een verdere daling van de GOUDPRIJS en verklaarde tegenover Businessinsider dat hij ook al posities heeft ingenomen om zich in te dekken tegen een verder dalende koers. Volgens Rogers kan de GOUDPRIJS 40 tot 50% wegzakken vanaf het record van ongeveer $1.920 per troy ounce van vorig jaar. Dat komt neer op een koersdoel tussen de $960 en de $1.160.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

WGC: Goudmijnen hebben over vijf jaar prijs van $3000 nodig

De CEO van het World Gold Council, Aram Shishmanian, heeft maandag gezegd dat goudmijnen binnen vijf jaar een GOUDPRIJS van $3.000 per troy ounce nodig hebben om winstgevend te blijven. De kosten om goud te delven stijgen volgens Shishmanian snel, waardoor een stijgende GOUDPRIJS nodig is om de winstmarge in stand te houden. Daar komt bij dat mijnbouwbedrijven die goud uit de grond halen te maken hebben met hogere belastingen van de overheid en aandeelhouders die graag dividend willen zien.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$