Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 2271 tot 2275
Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 19 maart 2012

Nico Pantelis: “Aardverschuivingen bij de goudmijnen”

Zo geweldig als het jaar van start ging voor goud, zo zwak handelt de goudmarkt in de jongste dagen en weken. De appetijt bij beleggers naar het gele edelmetaal is stevig geslonken nu de GOUDPRIJS in een consolidatiefase zit. Speculanten verlaten de goudarena. Hedge funds bouwen hun trading posities af en schroeven hun prijsverwachtingen neerwaarts bij.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: maandag 19 maart 2012

Centrale banken bepalen de GOUDPRIJS op $ 1.900

De laatste 9 maanden heeft de GOUDPRIJS er een heel volatiele periode opzitten. Afgelopen weken ging de GOUDPRIJS weer naar beneden. Maar geen nood, goud blijft nog steeds binnen de opwaartse lange termijntrend.

Zoals u op bovenstaande grafiek van goud kan zien, is de huidige daling slechts wat correctieve prijsactie binnen een krachtige stierenmarkt. Pas als goud voor meerdere maanden onder het 65-weeks gemiddelde zou handelen, pas dan wordt het beeld voor het gele metaal neutraal… met de nadruk op NEUTRAAL! Laat u niet van de kaart brengen door het negativisme. Het is en blijft een belangrijk onderdeel van de seculaire bull market in goud. (Slim Beleggen)

Bron: amweb.nl
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Pensioenfonds loopt 12 miljoen euro mis dankzij DNB ...

De Nederlandsche Bank heeft de Stichting Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken onterecht bevolen om af te zien van beleggen in goud. Dat zegt rechtbank Rotterdam. De procedure over de schadevergoeding, volgens het pensioenfonds € 12 miljoen, moet nog gevoerd worden.

Het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken (met een belegd vermogen van € 335.391.000) belegde 13% van de totale beleggingsportefeuille in goud. Volgens De Nederlandsche Bank was dit deel “bovenmatig”. Een flinke daling van de GOUDPRIJS zou zeer negatieve gevolgen hebben voor het fondsvermogen en op grond van de prudent-person-regel uit de Pensioenwet mogen fondsen niet bovenmatig afhankelijk zijn van bepaalde waarden. DNB heeft daarop het pensioenfonds gesommeerd dat maximaal 3% van de totale portefeuille in goud mocht worden belegd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012

Shortposities bij Goud Majors stijgen met bijna 40 procent!

In de afgelopen weken kregen we regelmatig de vraag van abonnees: wat scheelt er toch met de goudmijnsector?

Een terechte vraag aangezien de GOUDPRIJS torenhoog noteert (wat momenteel leidt tot een winstexplosie bij de goudproducenten) en de sector hun dividenden met rasse schreden optrekt.

Ook wij, die al jaren op de professionele beursvloer rondlopen, hebben dit soort onlogische prijsactie zelden gezien. Bovendien wijzen onze modellen op depressie-waarderingen!

Dan moet er iets anders aan de hand zijn. Er moet een technische reden aan de basis van de ondermaatse koersbewegingen liggen.

We graven daarom eens dieper naar de kopen en verkopen bij enkele Majors uit de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012

GOUDPRIJS en zilverprijs kunnen verder dalen

Goud en zilver maakten de afgelopen maandag een bodem. Volgens de goud/zilver-ratio is het niet meer dan een tijdelijke bodem.

Vaak wordt gekeken naar de goud/zilver-ratio om te bepalen of zilver duur of goedkoop is vanuit historisch perspectief. Zie hier de grafiek sinds 1969 waarin we zien dat de ratio sinds begin jaren ’90 een lichte dalende trend vertoont.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$