Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2296 tot 2300
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

Vraag naar goud zal enorm toenemen

Januari was een positieve beursmaand. En dat is een goed teken voor de rest van het jaar. Ik las deze week dat de beurs sinds 1950 in totaal 38 keer goed presteerde in januari. En dat in 34 van die 38 gevallen daarna ook het gehele beursjaar positief was. Het is uiteraard geen wetenschap, maar toch goed te weten in combinatie met mijn analyse dat het ongebreidelde geld printen dit jaar voor hogere aandelenkoersen gaan zorgen.

Met dank aan Bernanke en Draghi presteerden zilver en goud het allerbeste in januari. Zilver steeg met 20% en de GOUDPRIJS steeg 11%. Bernanke's boodschap dat hij de rente tot minimaal eind 2014 op bijna nul zal houden, is duidelijk. Voor het slimme geld is die boodschap: koop goud en zilver!

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

HSBC: "Goud boven $2000 in tweede jaarhelft van 2012"

Volgens James Steel, Hoofd Grondstoffen bij zakenbank HSBC, is de stierenmarkt voor goud meer dan intact. Hij ziet vooral de aankopen van centrale banken als de belangrijkste drijfveer voor een hogere GOUDPRIJS.

In de tweede helft van 2012 ziet hij goud boven 2000 dollar/ounce uitschieten.

[video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

2006: het jaar dat de fiat geld illusie definitief doorbroken werd

Via de World Gold Council een aantal grafieken met de GOUDPRIJS voor de belangrijkste valuta en dat levert een interessant beeld op: 2006 is het kanteljaar waarin de zeepbel in fiat geld definitief begon leeg te lopen.

[...]

Bron: Fin Info Blog
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

Waarom goud nog jaren een goed idee blijft

Als de mensen mij nu vragen “Wat moet ik met mijn geld doen?”, heb ik steevast hetzelfde antwoord klaar: “Fysiek goud!”. De reactie is meestal “Nu nog? Goud staat toch al zo hoog!”. Awel, diezelfde mensen vroegen mij dat ook toen goud rond de $ 1.000 noteerde en hun reactie was toen dezelfde als die van vandaag. Maar ondertussen zijn we dus al + 60 % verder.

Eind december zat de wekelijkse grafiek voor goud tegen het 65-weeks gemiddelde (in het verleden een degelijke steun). Dus de opwaartse trend was nog altijd zeer krachtig. Ondertussen is de GOUDPRIJS terug herstelt. De nieuwe prijsstijging na de correctie past perfect in het lange termijnkanaal en bevestigd de versnelde opwaartse prijs voor het gele edelmetaal. Er is dus technisch gezien totaal geen reden om aan te nemen dat de gouden tijden voorbij zijn.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2012

Nieuw bewijs in vermeende manipulatie GOUDPRIJS: De long-short strategie

Verschillende insiders zijn ervan overtuigd dat er manipulatie is in de goud- en zilvermarkt. Grote banken zouden door hun sterk geconcentreerde shortpositie in staat zijn de prijzen van het edelmetaal te onderdrukken. Dit zou gebeuren voorafgaand aan nieuwe economische data en bij ‘options expiry’.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$