Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2346 tot 2350
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Ben Davies over de stabiliserende rol van goud

Ben Davies (Hinde Capital) werd geïnterviewd over de huidige crisis in Europa en het effect daarvan op goud. Vele beleggers zijn teleurgesteld over de matige prijsbeweging.

Davies verwacht nog steeds een opwaartse druk voor de GOUDPRIJS, niet enkel door de monetaire problemen maar ook door het Chinese nieuwjaar in aantocht in Q1 van 2012.

Uiteindelijk heeft goud een stabiliserende rol voor ons monetaire systeem, maar daarvoor zijn er veel hogere goudprijzen nodig!

Luister hier naar het interview met Ben Davies, een goudspecialist pur sang:

[podcast]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Consolidatie bij goudmijnaandelen: hoe lang nog?

Er zijn momenteel 2 vragen die onopgelost blijven voor beleggers:

Waarom is de euro zo sterk? Waarom blijven goudmijnaandelen zo lang achter op de GOUDPRIJS?

Op de eerste vraag kunnen we kort en bondig antwoorden. De markt gaat er niet vanuit dat de euro zal verdwijnen, met als gevolg dat de waarde van de euro hoger is dan de koopkracht van de dollar.

Over de tweede vraag hebben ook wij al veel ons hoofd gebroken, maar daar is een antwoord minder evident.

De goudmijnaandelen zitten al ruim een jaar in een consolidatiefase, terwijl goud al die tijd steeg. De verschillen lopen gigantisch op!

Terwijl goud zo’n 20 procent duurder werd in dollartermen dit jaar, daalden goudmijnaandelen met 5 procent (seniors) tot 25 procent (juniors) over dezelfde periode.

Hoe kan het toch dat goudmijnaandelen zo achterblijven op het prijsverloop van goud?

In normale tijden zouden goudmijnaandelen moeten werken met een hefboom ten opzichte van de GOUDPRIJS. Dit betekent dat goudmijnaandelen 50 tot 70 procent hoger zouden moeten staan in 2011!

[...]

Bron: Amsterdam Gold.com
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011

Rogers:"Gecorrigeerd voor inflatie moet de GOUDPRIJS minstens $2.400 zijn"

In een interview met CNBC geeft de bekende belegger Jim Rogers zijn visie over de huidige staat van de wereldeconomie. Volgens Rogers blijft de enorme schuldenberg over de hele wereld sterk groeien en hij ziet hier in korte termijn geen verandering in komen.

[..] [video]

Bron: Prijs van goud.nl
Geplaatst: vrijdag 2 december 2011

Goudkoers stijgt in afwachting van Europa

De GOUDPRIJS is vandaag verder opgelopen. Belangrijkste reden is dat de markten in afwachting zijn van de aankomende Europese top waarin banken maatregelen moeten bedenken waarmee de crisis binnen Europa kan worden beëindigd. De goudmarkt wacht op het moment dat Europa de liquiditeit kraan openzet, waardoor de inflatie zal stijgen. In het verleden is gebleken dat een stijgende inflatie een rally op goud kan veroorzaken.

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: zaterdag 26 november 2011

Merkel laat GOUDPRIJS dalen

Volgens persbureau Reuters is de GOUDPRIJS vandaag gedaald door het aanhoudende slechte nieuws over de dure obligaties in Europa. Door de dure obligaties en het aandringen van Merkel om Europese staatsobligaties in te voeren brengt de GOUDPRIJS in een daling.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$