Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2391 tot 2395
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 september 2011

GOUDPRIJS stijgt opnieuw over grens van 1.900 dollar

De GOUDPRIJS is vandaag, voor het eerst in bijna twee weken, opnieuw over de grens van 1.900 dollar gestegen. De onzekerheid op de financiële markten en de beurzen zorgt voor een nieuwe opstoot van goudkoorts. De prijs voor het edelmetaal steeg naar 1.903 dollar per ounce. Dat is niet ver verwijderd van het record van 1.913,50 dollar, dat dateert van 23 augustus.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Nieuwe WikiLeaks: Chinese goudaankopen bedoeld om dollar te verwoesten

Uit een nieuw WikiLeak document blijkt dat China met het fors vergroten van de eigen goudreserves twee vliegen in één klap wil slaan: het wil de status van de dollar als wereld reservemunt verwoesten en tegelijkertijd de Chinese munt, de yuan (/renminbi), internationaliseren. Amerika en Europa hebben de stijgende GOUDPRIJS altijd onderdrukt, omdat ze niet willen dat andere landen de dollar en de euro vervangen door een nieuwe goudstandaard. China hoopt met het aankopen van steeds meer goud het voorbeeld te zijn voor deze andere landen, zodat de financiële positie van Amerika en Europa verder wordt aangetast.

Bron: FD.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2011

Goudcorrectie in aantocht

Het blijkt dat slechts weinig economen onderscheid kunnen maken tussen indicatoren en fundamenten:

Is er nu wel of geen sprake van een zeepbel in de GOUDPRIJS? Op basis van de technische analyse technieken en indicatoren zou ik zeggen van wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 september 2011

2011 = 2008, op 1 verschil na

Er worden veel vergelijkingen gemaakt tussen de crisis is 2008 en de huidige crisis in 2011. Er zijn dan ook veel gelijkenissen.

Na het Lehman Brothers debacle stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 100 naar 143. Na de deal rond het nieuwe schuldplafond stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 122 naar 140, een vergelijkbare stijging.

De crash van de aandelenmarkten van deze zomer is ook vergelijkbaar met de crash in 2008. En net als na Lehman, dreigt de Europese interbankenmarkt nu ook op te drogen.

Het grote verschil zit echter in de GOUDPRIJS...

[...]

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: donderdag 1 september 2011

Gerald Celente zit voor 100% in Goud

Gerald Celente meent dat degene die beweren dat goud in een bubbel zit, niet weten waar ze het over hebben.

Er is nog steeds één element dat een grote rol speelt bij de GOUDPRIJSontwikkeling. Dat is het feit dat president Nixon in 1971 afstand deed van de goudstandaard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$