Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2426 tot 2430
Bron: Zerohedge
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2011

Margin Calls Force Start Of Gold Liquidation

Margin calls forceren liquidatie van goud. Zilverprijs volgt GOUDPRIJS naar beneden.

As expected, the massive global rout is shifting to the best performing asset: gold, which courtesy of pervasive repo desk margin calls (which are merely trying to preserve capital for their TBTF holding companies) is seeing liquidations to satisfy collateral margin requirements. It will be interesting if the only real dip worth buying will see buyers come out of the woodwork or if gold will proceed to plunge alongside everything else.

Bron: HP de tijd
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2011

Goud verkopen is wild gokken

Handelaren proberen u via advertenties, vooral in huis-aan-huisbladen, over te halen uw gouden en zilveren sieraden en munten te verkopen. De GOUDPRIJS blijft stijgen en bij Potma Edelmetaal in Den Haag is het zó druk in de winkel, dat de eigenaar te woord staan niet lukt. Maar is het wel zo slim om uw goud uit handen te geven? Hoogleraar Monetaire Economie Ivo Arnold: Ik zou mijn goud mooi in het ladekastje laten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2011

Goud dit jaar nog naar $ 1.850?

De GOUDPRIJS zit opnieuw in de lift. Nadat het Amerikaans debacle toch nog een ‘happy end’ kreeg, komt de focus weer te liggen op de macro-economische cijfers. En deze cijfers zien er niet goud uit voor zowel Europa, China en Amerika...

[...]

Bron: Nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2011

GOUDPRIJS opnieuw naar recordniveau

Goud was dinsdag opnieuw in trek onder beleggers. De prijs van het edelmetaal steeg door alle zorgen over de wereldeconomie en de Verenigde Staten in het bijzonder tot een nieuw recordniveau.

Tegen het einde van de beurshandel op Wall Street steeg de waarde van goud tot ruim 1652 dollar per troy ounce (31,1 gram).

De GOUDPRIJS breekt al maandenlang records, omdat investeerders goud zien als een relatief veilige belegging in onzekere tijden.

Bron: PlusPost
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2011

Platina glansrijker dan goud of zilver?

Wanneer we het over edelmetalen hebben denken beleggers in de eerste instantie aan goud en vervolgens aan zilver. Beiden worden gezien als een veilige haven bij economische, politieke of monetaire onzekerheid. Het kostbare stiefbroertje is echter platina, dat niet zonder enige correlatie is met goud of zilver.

Terwijl de GOUDPRIJS in dollars dit jaar al zo’n 15% is gestegen en dat van zilver met bijna 30%, noteert platina grofweg hetzelfde. Platina is meer een industrieel metaal en wordt o.a. gebruikt bij LCD schermen, leesglazen, katalysatoren, farmacie, verf, explosieve en sierraden. Het grote verschil met de andere metalen is, dat er geen bovengrondse voorraden zijn. Daarnaast het is een kostbare en tijdrovende zaak om platina te winnen. Het kost bijna 300 kilo aan erts om 1 gram platina te verkrijgen. Platina is dertig keer zeldzamer dan goud.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$