Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2426 tot 2430
Bron: Nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2011

GOUDPRIJS opnieuw naar recordniveau

Goud was dinsdag opnieuw in trek onder beleggers. De prijs van het edelmetaal steeg door alle zorgen over de wereldeconomie en de Verenigde Staten in het bijzonder tot een nieuw recordniveau.

Tegen het einde van de beurshandel op Wall Street steeg de waarde van goud tot ruim 1652 dollar per troy ounce (31,1 gram).

De GOUDPRIJS breekt al maandenlang records, omdat investeerders goud zien als een relatief veilige belegging in onzekere tijden.

Bron: PlusPost
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2011

Platina glansrijker dan goud of zilver?

Wanneer we het over edelmetalen hebben denken beleggers in de eerste instantie aan goud en vervolgens aan zilver. Beiden worden gezien als een veilige haven bij economische, politieke of monetaire onzekerheid. Het kostbare stiefbroertje is echter platina, dat niet zonder enige correlatie is met goud of zilver.

Terwijl de GOUDPRIJS in dollars dit jaar al zo’n 15% is gestegen en dat van zilver met bijna 30%, noteert platina grofweg hetzelfde. Platina is meer een industrieel metaal en wordt o.a. gebruikt bij LCD schermen, leesglazen, katalysatoren, farmacie, verf, explosieve en sierraden. Het grote verschil met de andere metalen is, dat er geen bovengrondse voorraden zijn. Daarnaast het is een kostbare en tijdrovende zaak om platina te winnen. Het kost bijna 300 kilo aan erts om 1 gram platina te verkrijgen. Platina is dertig keer zeldzamer dan goud.

[...]

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2011

Dow/Goud ratio in crash modus

Een exploderende GOUDPRIJS in combinatie met een forse correctie van Dow Jones (11866; -2,2%), zorgt ervoor dat de Dow/Goud ratio vandaag crasht tot 7,2.

Deze stand hebben we niet meer gezien sinds maart 2009!

Als de ratio onder de 7 duikt, mogen we ons aan een versnelling naar beneden verwachten… fasten your seatbelts!

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 1 augustus 2011

GOUDPRIJS daalt na Amerikaans schuldakkoord

De politieke leiders van de Republikeinen en Democraten hebben op zondagavond een voorlopig akkoord bereikt. In het akkoord wordt het Amerikaanse schuldplafond met minstens $2,1 biljoen verhoogd en zal er voor $2,4 biljoen worden bezuinigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 augustus 2011

Ook akkoord rond debt-ceiling haalt goud niet onderuit

Terwijl iedereen er vanuit ging dat een akkoord over het Amerikaanse schuldenplafond druk zou zetten op de GOUDPRIJS, zien we het edelmetaal vandaag relatief sterk acteren. De prijs gaat minder dan een half procent achteruit. Voorlopig niets aan de hand dus.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$