Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 2466 tot 2470
Bron: Goud Portal
Geplaatst: zondag 19 juni 2011

Marc Faber: Real values of things

In a money printing environment it is difficult to know the REAL values of things.

Dit is precies hoe het systeem in elkaar zit. Zet de huizenmarkt bijvoorbeeld af tegenover de GOUDPRIJS en volg deze lijn voor een paar jaar. Kijk naar grondstofprijzen en zet deze af tegen de prijsontwikkeling van auto’s. Het geld klotst van de ene hoek naar de andere.

Marc Faber zet in zijn voorbeelden de S&P af tegen goud en de dollar. Door QE lijken aandelenbeurzen enorm in waarde gestegen, maar in werkelijkheid, bijvoorbeeld gemeten in goud of koopkracht, zijn ze nauwelijks van hun plaats geschoven, of zelfs gedaald!

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2011

Winbare goudreserves goudmijnen in 20 jaar uitgeput volgens U.S. Geological Survey

Op basis van de tegengestelde trends van dalende productie en stijgende vraag uit India en China verwacht Standard Charter Bank een GOUDPRIJS van $5.000 dollar in de nabije toekomst.

De stijgende goudprijzen van de afgelopen 11 jaar hebben de winstgevendheid van goudmijnen sterk verbeterd. Ook heeft de hoge GOUDPRIJS geleid tot veel nieuwe exploratie projecten naar nieuwe goudreserves. Uit het laatste onderzoek Standard Chartered Bank op basis van informatie van het U.S Geologicay Survey, blijkt echter dat er slechts beperkt nieuwe goudvoorraden worden ontdekt en dat binnen 20 jaar de goudvoorraden van de meeste goudmijnen uitgeput zullen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juni 2011

Goudaandelen presteren ondermaats

[...]

De mismatch tussen goud en goudmijnaandelen kan maar twee potentiële uitkomsten opleveren: of de prijs van goud staat aan de vooravond van een forse correctie, of goudmijnaandelen staan in de startblokken voor koersexplosie.

Gezien de voedingsbodem voor de GOUDPRIJS – een negatieve reële rente in combinatie met aanhoudende financiële stress in het systeem – nog altijd aanwezig is, en zelfs nog met de dag toeneemt, verwachten we het nodige vuurwerk voor goudmijnaandelen in de tweede helft van 2011.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 12 juni 2011

Is de zomer van 2011 opnieuw een goed moment om goud te kopen?

Gedurende de afgelopen 10 jaar toen de GOUDPRIJS ieder jaar steeg en tijdens de sterke opgaande goudmarkt in de jaren 70, was de zomer altijd de beste periode om goud te kopen. De maanden juni, juli en augustus lieten relatief gezien de minste stijging zien. Of de zomer van 2011 opnieuw ditzelfde patroon in de GOUDPRIJS zal laten zien is de vraag. Diverse analisten komen tot verschillende conclusies. Het is namelijk eenvoudiger om het verleden in grafieken te verklaren dan de toekomst te voorspellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juni 2011

Een ton goud

De superrijken van deze wereld kopen fysiek goud, wel met een ton tegelijk, lees ik op Straitstimes.com, een nieuwssite van Singapore. De vrees voor een double-dip van de wereldeconomie en een nieuwe val van de beurzen zetten beleggers ertoe aan om goudstaven te kopen, aandelen in goudmijnen en goudfondsen, aldus executive Josef Stadler van het Zwitserse UBS.

Hij beheert cliëntenrekeningen van mensen die minimum 50 miljoen dollar te investeren hebben. Stadler adviseert hen om zeven tot tien procent van hun vermogen in edelmetalen te beleggen, in hoofdzaak in goud. De GOUDPRIJS is goed op weg om zijn tiende jaar in een onafgebroken winstreeks neer te zetten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$