Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2506 tot 2510
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: maandag 14 maart 2011

De invloed van een stijgende rente op de prijs van edelmetalen

De tijd van extreem lage rentes lijkt voorbij. Door de sterk stijgende inflatie speculeren veel centrale bankiers over renteverhogingen later in dit jaar. Zowel in de Verenigde Staten, het Verenigd Koningkrijgt als in de Euro zone wordt gesproken over de noodzakelijkheid om de rente te verhogen. Alasdair Macleod heeft een analyse gemaakt wat een stijgende rente voor invloed zal hebben op de prijs van goud en zilver. Naar zijn mening zal de GOUDPRIJS hierdoor niet sterk onder druk komen te staan omdat de inflatie en verdere geldontwaarding nog sneller zal stijgen en bezitters van fysiek goud geen reden zullen zien om massaal hun goud te verkopen. Fysiek goud heeft namelijk enkele eigenschappen die niet gecompenseerd kunnen worden door een hogere rente op papieren geld.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

GOUDPRIJS terug op record niveau, zilverprijs naar hoogste punt ooit

De GOUDPRIJS heeft in de eerste week van maart 2011 zijn opmars verder voortgezet. De GOUDPRIJS sloot op 4-3-2011 op $ 1.432,80 terwijl eerder in de week een nieuw record van $ 1.440 werd neergezet. Zilver liet een nog sterkere stijging zien waarbij de zilverprijs op 4-3-2011 op het hoogste niveau in 30 jaar sloot van $ 35.67. In euro’s waren de stijgingen minder sterk door de sterke daling van de euro/dollar koers.

Bron: IEX
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Herwaardering van goud

Door de huidige spanningen in Noord-Afrika (met name in het olieproducerende Libië) en in landen in het Midden-Oosten, is de GOUDPRIJS deze week gestegen naar 1.437 dollar; een nieuwe nominale all time high.

Wanneer de all time high van begin jaren tachtig wordt gecorrigeerd voor officiële inflatiecijfers dan zou een nieuw prijsrecord pas bij 2.300 dollar per troy ounce bereikt worden. Wanneer we corrigeren voor de werkelijke inflatie is dit trouwens pas het geval rond de 5000 dollar.

Bron: Gold and Glory
Geplaatst: zondag 6 maart 2011

Back to the Future: 1980

De zilverprijs explodeert in het aanschijn van de aanrollende hyperinflatie.

Terwijl de GOUDPRIJS voorlopig nog wat moeite heeft om krachtig doorheen het ‘oude’ record van december 2010 te breken, blaast de zilverprijs alle weerstand omver.

[...]

Op het internet begint het stilletjesaan ook te ontploffen aan artikels over zilver, maar nergens zal je deze grafiek vinden:

De weekgrafiek van de zilverprijs tijdens de historische prijsexplosie (en ineenstorting) van juli 1979 tot mei 1980.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zondag 6 maart 2011

Italiaanse banken willen profiteren van de stijgende GOUDPRIJS

Opmerkelijk nieuws uit Italië. Italiaanse banken lobbyen om de goudreserve van de Italiaanse centrale bank over te hevelen naar hun eigen balans. De banken willen op deze manier voldoen aan de strengere kapitaaleisen van Basel III omdat zij de goudreserve kunnen herwaarderen tegen de marktwaarde. Ook in Italië is de centrale bank in eigendom van Italiaansebanken, maar of de Italiaanse wet dit toestaat is een tweede. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$