Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2506 tot 2510
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: dinsdag 5 april 2011

GOUDPRIJS sinds 2008 nu 10 kwartalen op rij gestegen

De internationale GOUDPRIJS is het eerste kwartaal van 2011 gesloten op een prijs van $ 1.431,80. Dit is een stijging van slechts 0,7%. In euro’s sloot de GOUDPRIJS op 31 maart 2011 op € 1.007,42 een daling van 5,1% ten gevolge van de daling van de dollar/euro koers.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: maandag 4 april 2011

De meest onderschatte factor die de GOUDPRIJS verder kan laten stijgen

De discussies of goud zich wel of niet in een bubbel bevindt, gaan vaak voorbij aan één van de meest onderschatte factoren die de GOUDPRIJS in de toekomst snel kan laten stijgen. Namelijk het huidige percentage dat goud uitmaakt van het totaal geïnvesteerde vermogen onder particuliere en professionele beleggers.

Sinds 1921 schommelde het percentage fysiek goud en aandelen in goudmijnen in grote aandelen portefeuilles zo rond de 20-30%. Sinds 1980 heeft dit percentage echter een snelle daling meegemaakt naar slechts 0,8% van het totaal geïnvesteerd vermogen.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zaterdag 26 maart 2011

GOUDPRIJS naar recordniveau door acties centrale banken en politieke onrust

Na de aardbeving in Japan daalde de GOUDPRIJS in eerste instantie. Dit was het gevolg dat veel investeerders snel liquiditeit nodig hadden om andere marge verplichtingen af te dekken t.g.v. de sterk dalende Japanse en internationale beurzen. Goud is traditioneel de meest liquide valuta en werd daarom verkocht. Een zelfde beweging hebben we eerder gezien. Als de beurzen zeer snel dalen dan dalen ook de koersen van de meeste grondstoffen. Deze dalingen duren in het algemeen slechts kort.

Nu beleggers de balans hebben opgemaakt en de situatie overzien, is de verdere stijging van de GOUDPRIJS ingezet. Na de aardbeving in Japan was de eerste reactie van de centrale bank van Japan het creëren van massale liquiditeit aan yens door een stimuleringspakket van enkele honderden miljarden dollars. Dit laat opnieuw zien dat centrale slechts een instrument hebben: het creëren van nieuw geld uit het niets.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

GOUDPRIJS bereikt nieuw record

De GOUDPRIJS heeft vandaag een nieuw record bereikt. De koers wordt de hoogte ingestuwd door de spanningen in de Arabische wereld en de politieke crisis in Portugal.

De prijs van het goud bereikte omstreeks 16 uur onze tijd 1.447,82 dollar per ounce, om daarna opnieuw licht te dalen. Het vorige record werd bereikt op 7 maart, met 1.444,95 dollar.

De zilverprijs steeg tot het hoogste niveau in 31 jaar, 38,16 dollar per ounce.

Bron: nu Z
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Edelmetalen bereiken recordprijzen

Edelmetalen stijgen naar recordniveau door opgelaaide onzekerheid over de Europese schulden en de situatie in Libië. Ook de onstabiele kernreactoren in Japan doen een duit in het zakje. Beleggers vluchten naar producten die als veilig te boek staan, zoals goud en zilver.

Een handelaar in goud verklaart tegenover persbureau Bloomberg dat de GOUDPRIJS in de komende drie tot vier jaar zal stijgen naar 5000 dollar per ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$