Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2516 tot 2520
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

China meer goud dan Fort Knox

Op de website www.miningweekly.com werd gemeld dat China haar goudreserves wel eens boven het niveau van de huidige grootste opslagplaats voor fysiek goud zou kunnen laten stijgen. Momenteel is  Fort Knox in de Verenigde Staten met meer dan 8.100 ton de grootste opslagplaats voor fysiek goud in de wereld. China heeft daarentegen maar iets meer dan 1.050 ton goud in de reserves. De waarde van dit goud bedraagt ongeveer 45 miljard dollar en is maar een fractie van de totale Chinese reserves van 2,8 biljoen dollar.

Meerdere Chinese officials hebben voorgesteld dat China haar reserves naar 10.000 ton goud moet vergroten. Dit zou betekenen dat China meer goudreserves zou hebben dan Fort Knox momenteel in opslag heeft. De goudmarkt heeft een jaarlijkse productie van 2.500 ton en logischerwijs zou een Chinese accumulatie van goud een sterk stuwend effect op de GOUDPRIJS hebben.

 

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 10 februari 2011

Zilver terug aan de top

Het kleine broertje van goud blijft goed presteren. Nadat in januari zowel de goud- en zilverprijs een neerwaartse correctie kenden, hebben beide edelmetalen zich hersteld.

De GOUDPRIJS daalde op 28 januari naar een laagste punt van de afgelopen maanden van $1.313 per troy ounce terwijl goud in december nog recordprijzen van boven de $1.420 liet zien. Momenteel is de GOUDPRIJS gestegen naar een prijs van $1.363 en is daarmee sinds het lage punt van 28 januari met 3,8% gestegen.

Toch blijft het herstel van goud achter bij het herstel van zilver.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zondag 6 februari 2011

Silver Alert!

Vorige week bereikte zilver tot twee maal toe een koers rond $26.50. Er was voldoende steun in de markt om zilver niet verder te laten zakken. Na de hertest van de bodem afgelopen vrijdag schoot de prijs gisteren in amper 4 uur tijd ruim $1 omhoog. De huidige prijs van $29.00 breekt met de neerwaartse trend van januari, zoals in de grafiek is terug te zien.

De zilverprijs is nu duidelijk uitgebroken uit de neergaande trend van de laatste weken. Ook bij de GOUDPRIJS lijkt de correctie voorbij na een opwaartse uitbraak.

De sterkte van zilver komt overeen met onze ervaringen in de fysieke zilvermarkt. Alhoewel de zilverprijs in januari behoorlijk daalde verkocht de US Mint in de maand januari al 20% van de jaarlijkse Amerikaanse mijnproductie aan munten. Een werkelijk fysiek tekort aan zilver zou zich dit jaar voor het eerst voor kunnen doen.

Bron: SlimBeleggen
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

CEO Newmont Mining:“Goud gaat $1500 dit jaar

De topman van Newmont Mining, een van de belangrijkste goudproducenten ter wereld, verwacht dat de GOUDPRIJS richting 1.500 dollar/ounce zal koersen dit jaar, alhoewel het verloop volatiel zal zijn.

For me this is a year where we see gold trade between $1300 – $1500 trading range. It will be volatile, but I see continued upside from there over the next couple years. This super cycle mentality, creating a middle class in China, demand for gold as an investment….The worry point for us would be if the economy really slows down and we don’t see growth, particularly in China and India. If that forecast is wrong, then gold goes down. Otherwise we’re in a great spot. I think there’s a lot of shine in this metal.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 1 februari 2011

Evaluatie van de GOUDPRIJS in 2010

De GOUDPRIJS is voor het tiende opeenvolgende jaar gestegen, dit door onder andere de wereldwijde onzekerheid over de economie. Wat opvalt over het afgelopen jaar is niet alleen de stijging van de GOUDPRIJS maar vooral ook dat de prijs niet erg volatiel was.

[...]

De GOUDPRIJS is uiteraard niet alleen gestegen door de situatie op de economische markt. Ook de investeringsvraag heeft hier een grote invloed op. De levering van fysiek goud is alleen in het vierde kwartaal al gestegen met 33%, voornamelijk door Chinese investeerders die enkel een fysieke levering accepteren. In China heeft de “Bank of China” een plan gelanceerd voor haar klanten om fysiek goud in handen te krijgen. Dit plan is uiterst succesvol met meer dan 1 miljoen nieuwe klanten en 11,5 ton aan goud dat hiermee is binnengehaald.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$