Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2531 tot 2535
Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

De GOUDPRIJS aan de top?

Nog niet eerder heeft een fiat geldsysteem zich zo lang weten te handhaven.

De vraag of de GOUDPRIJS aan haar top zit, is dat serieus een Technische Analyse vraag, of moeten we naar heel de economie kijken? Daarbij ga ik er overigens vanuit dat goud wel degelijk een rol binnen het geldsysteem heeft, al is die rol de laatste veertig jaar (tijdelijk) enorm teruggebracht.

Het zwakke punt aan de Technische Analyse op de goud/Dollar of goud/Euro, is het feit dat het kijkt naar een koersverloop in een verzonnen munt. Als die munt qua hoeveelheid in omloop alsmede haar waarde verzonnen is, hoe kan daar dan een serieuze grafiek uit komen?

Waarom is goud de laatste jaren zo in prijs gestegen?
Allereerst was dat in mijn ogen door onrust over waarde van de Dollar en de Euro. De eerder zo vertrouwde munten zijn hun status aan het verliezen.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: zondag 23 januari 2011

GOUDPRIJS daalt tot onder 1000 euro door winstnemingen en zwakke dollar

De GOUDPRIJS is in januari 2011 gedaald tot onder de 1000 euro. De belangrijkste oorzaken hiervoor moeten worden gezocht in winstnemingen door investeerders en een sterke daling van de dollar en een stijging van de euro. Alhoewel alle fundamentele redenen voor een verdere stijging van de GOUDPRIJS op de langere termijn nog steeds aanwezig zijn, is een verdere daling op korte termijn niet uit te sluiten.

In de sterke opgaande goudmarkt van de afgelopen tien jaar zijn er regelmatig sterke dalingen geweest. Iedere keer waren de ‘deskundigen’ er direct bij om aan te kondigen dat dit het einde van de stijging van de GOUDPRIJS was. Tot op heden hebben deze deskundigen nog geen enkele keer gelijk gehad.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 18 januari 2011

Chinese vraag ondersteunt GOUDPRIJS

De Chinese vraag heeft de val van de GOUDPRIJS gestut:

De GOUDPRIJS is sinds het record van $1,431.95 per troy ounce in december deze week teruggezakt naar een prijs van rond de $1,360. Aanleiding is het optimistische sentiment over groei van de Amerikaanse economie. Dit heeft volgens de Financial Times de aandacht van Westerse beleggers ten gunste van andere investeringen bij goud weggetrokken.

De Chinese vraag is daarentegen sinds het begin van het jaar sterk gegroeid. Handelaren stellen dat de vraag sinds kerst met 30%-50% is gestegen. Er wordt een premie van meer dan $3 per troy ounce boven de marktprijs betaald, het hoogste niveau sinds 2008. Dit duidt op een sterke krapte binnen de goudmarkt.

Bron: Ronniealt
Geplaatst: dinsdag 18 januari 2011

De prijs van goud gaat omhoog

Dat goud en zilver omhoog gaan in prijs is duidelijk. Hieronder krijg je een prognose.

Op de website www.thedailygold.com is een lijst van 122 analisten samengesteld met daarin hun verwachtingen voor de toekomstige GOUDPRIJS. Alle 122 analisten voorzien een prijs van minstens $2.000 per troy ounce. Enkele analisten geven een tijdsvlak aan waar binnen de verwachte prijzen gehaald zullen worden. Deze verschillen van 1 jaar tot 10 jaar. Het grootste deel van de analisten (45 van de 122) voorziet een GOUDPRIJS tussen de $5.000-$10.000. Op het lijstje bevinden zich de namen van zwaargewichten zoals Ben Davies, Mike Maloney en James Turk.

Mike Maloney, auteur en oprichter van www.goldsilver.com, voorziet een GOUDPRIJS van $15.000. Hij heeft daarmee de hoogste verwachting van alle 122 analisten. In dit filmpje legt hij uit hoe de GOUDPRIJS tot $15.000 gaat stijgen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zondag 16 januari 2011

122 Analisten: Goud boven de $2.000

Op de website www.thedailygold.com is een lijst van 122 analisten samengesteld met daarin hun verwachtingen voor de toekomstige GOUDPRIJS. Alle 122 analisten voorzien een prijs van minstens $2.000 per troy ounce. Enkele analisten geven een tijdsvlak aan waar binnen de verwachte prijzen gehaald zullen worden. Deze verschillen van 1 jaar tot 10 jaar.  Het grootste deel van de analisten (45 van de 122) voorziet een GOUDPRIJS tussen de $5.000-$10.000. Op het lijstje bevinden zich de namen van zwaargewichten zoals Ben Davies, Mike Maloney en James Turk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$