Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2561 tot 2565
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 9 oktober 2010

Koop goud zolang het nog kan

Is de snel stijgende GOUDPRIJS en zilverprijs de afgelopen maanden een signaal van stabiliteit van het financiële systeem? Wanneer de volgende fase van de financiële crisis toeslaat, is het te verwachten dat het dan vrijwel onmogelijk is om fysiek goud te kopen. Ook al is de GOUDPRIJS dan veel hoger dan de $ 1350 / € 960 vandaag, het zal dan erg moeilijk zijn fysiek goud te kopen tegen welke prijs dan ook. Ongetwijfeld kunt u dan wel papieren goud kopen (door allerlei financiële producten zoals ETF’s, goud trackers, goud futures of goud opties), maar dat is geen substituut voor fysiek goud. Met de snel dalende dollar en toenemende economische spanningen ten gevolge van het niet oplossen van de schuldenproblematiek bij overheden en banken is dit een scenario om rekening mee te houden.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Zwakke dollar oorzaak goudrecord

In dollars breekt de GOUDPRIJS record na record. Toch blijft de prijs in euros redelijk gelijk. Reden is het feit dat door het dalen van de dollar goud voor ons Europeanen relatief goedkoop blijft. De dalende dollar is het gevolg van aangekondigde maatregelen door de FED, die afgelopen week liet weten aan te sturen op een hogere inflatie en heel veel meer dollar te gaan creëeren. Beleggers en investeerders reageren negatief op deze berichten en vluchten voor een deel uit de dollar. Zij kopen nu meer goud, omdat goud wordt gezien als een veilige belegging.

Bron: Depers.nl
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Vermogende particulieren stappen massaal in het goud

Goudkoorts! Speculanten en vermogende particulieren jagen de GOUDPRIJS naar recordhoogten. Maar waar laat je al dat spul?

De rijken der aarde kopen massaal goud: met staven tegelijk en soms zelfs per ton. Dat zegt een aantal topbankiers op het Reuters Global Private Banking-Congres dat op dit moment in Genève, New York en Singapore wordt gehouden.

‘Ze steken hun geld niet alleen in goudfondsen of goudfutures, maar kopen ook fysiek goud’, aldus de Zwitser Josef Stadler, die als directeur bij de Zwitserse UBS Bank verantwoordelijk is voor cliënten die minstens 50 miljoen dollar te beleggen hebben.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 5 oktober 2010

Is er sprake van een goud bubble?

In de reguliere financiële media wordt regelmatig gerapporteerd dat de GOUDPRIJS opnieuw een record heeft gebroken en dat dit simpele feit dat de prijs almaar stijgt een duidelijk bewijs is dat goud zich in een ‘bubble’ fase bevindt en dat het onverstandig zou zijn om nu goud te kopen. Hieronder zullen wij aantonen dat deze redenering fout is en dat goud zich in het geheel niet in een ‘bubble’ bevindt en dat goud nog steeds relatief goedkoop is.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 2 oktober 2010

China klaar voor de goudmarkt

Berlijn – Het World Gold Council heeft aangegeven dat het verder vereenvoudigen van de import van goud naar China er voor zal zorgen dat de invloed van het land op de wereldwijde handel in edelmetaal behoorlijk zal toenemen. Chinese investeerders maken gretig gebruik van deze extra mogelijkheden.

Waar de vraag naar goud in andere landen als India achterblijft vanwege de hoge GOUDPRIJS, zal de Chinese vraag naar goud ook dit jaar weer toenemen, aldus WCG’s Far East managing director Albert Cheng.

Er wordt verwacht dat het verschil tussen het Chinese vraag en aanbod, dat vorig jaar volgens de gegevens van de WGC 144 ton bedroeg, hierdoor nog verder zal toenemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$