Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2561 tot 2565
Bron: IEX.nl
Geplaatst: maandag 18 oktober 2010

Middelkoop: Geen goud voor Gilissen

In juli 2009, bij een GOUDPRIJS onder de $1000, verscheen voor het eerst sinds jaren een goudrapport van de hand van analist Peter Heijen van Theodoor Gilissen onder de titel Bergen van goud? In het rapport van maar liefst 18 pagina’s werd het beleggen in goud bijna tot op het bot afgekraakt.

Ondanks het feit dat fysiek goud in euros de afgelopen 10 jaar gemiddeld met meer dan 10 % per jaar in waarde steeg was er geen bank of vermogensbeheerder in ons land die openlijk het bezit van goud promootte. Nog sterker, tijdens elke presentatie vraag ik mijn zaal wie er de afgelopen tien jaar door zijn bank of adviseur is getipt over de sterkste bullmarkt sinds 2000. Nul, nada, zero, niemand werd getipt.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 18 oktober 2010

GOUDPRIJS stijgt 38 procent in 1 jaar

Het afgelopen jaar (van oktober 2009 tot oktober 2010) is de GOUDPRIJS gestegen van € 710 naar € 980. Dit is een stijging van 38% in 1 jaar. Recent is de GOUDPRIJS in dollars sterk gestegen en heeft een nieuw record neergezet van $ 1380. In euro’s is de GOUDPRIJS recent niet sterk gestegen en beweegt zich tussen het € 950 en € 1.000 niveau. De belangrijkste oorzaak van het achterblijven van de GOUDPRIJS in euro’s is de sterk gedaalde dollar/euro koers. Sinds juni is de euro 16% duurder geworden t.o.v. van de dollar.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 12 oktober 2010

Goldman Sachs: GOUDPRIJS over jaar op 1650 dollar

De GOUDPRIJS mag zich dan rond recordhoogte begeven, volgens Goldman Sachs is de opmars van het goedje nog lang niet gestuit.

1.650 dollar
De zakenbank heeft zijn verwachting voor de GOUDPRIJS over 12 maanden opgeschroefd tot 1.650 dollar per ounce. Momenteel kost dezelfde hoeveelheid 1.352,30 dollar. “Nu de groei van de Amerikaanse economie afkoelt en de overheid de geldvoorraad waarschijnlijk verder laat groeien, verwachten we dat de GOUDPRIJS blijft stijgen”, aldus de bank.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 9 oktober 2010

Koop goud zolang het nog kan

Is de snel stijgende GOUDPRIJS en zilverprijs de afgelopen maanden een signaal van stabiliteit van het financiële systeem? Wanneer de volgende fase van de financiële crisis toeslaat, is het te verwachten dat het dan vrijwel onmogelijk is om fysiek goud te kopen. Ook al is de GOUDPRIJS dan veel hoger dan de $ 1350 / € 960 vandaag, het zal dan erg moeilijk zijn fysiek goud te kopen tegen welke prijs dan ook. Ongetwijfeld kunt u dan wel papieren goud kopen (door allerlei financiële producten zoals ETF’s, goud trackers, goud futures of goud opties), maar dat is geen substituut voor fysiek goud. Met de snel dalende dollar en toenemende economische spanningen ten gevolge van het niet oplossen van de schuldenproblematiek bij overheden en banken is dit een scenario om rekening mee te houden.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Zwakke dollar oorzaak goudrecord

In dollars breekt de GOUDPRIJS record na record. Toch blijft de prijs in euros redelijk gelijk. Reden is het feit dat door het dalen van de dollar goud voor ons Europeanen relatief goedkoop blijft. De dalende dollar is het gevolg van aangekondigde maatregelen door de FED, die afgelopen week liet weten aan te sturen op een hogere inflatie en heel veel meer dollar te gaan creëeren. Beleggers en investeerders reageren negatief op deze berichten en vluchten voor een deel uit de dollar. Zij kopen nu meer goud, omdat goud wordt gezien als een veilige belegging.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$