Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2611 artikelen gevonden. Artikel 2561 tot 2565
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 2 oktober 2010

China klaar voor de goudmarkt

Berlijn – Het World Gold Council heeft aangegeven dat het verder vereenvoudigen van de import van goud naar China er voor zal zorgen dat de invloed van het land op de wereldwijde handel in edelmetaal behoorlijk zal toenemen. Chinese investeerders maken gretig gebruik van deze extra mogelijkheden.

Waar de vraag naar goud in andere landen als India achterblijft vanwege de hoge GOUDPRIJS, zal de Chinese vraag naar goud ook dit jaar weer toenemen, aldus WCG’s Far East managing director Albert Cheng.

Er wordt verwacht dat het verschil tussen het Chinese vraag en aanbod, dat vorig jaar volgens de gegevens van de WGC 144 ton bedroeg, hierdoor nog verder zal toenemen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: woensdag 29 september 2010

Centrale banken verkopen niet langer goud

Volgens gegevens van het World Gold Council hebben de centrale banken die de CBGA (Central Bank Gold Agreement) hebben ondertekend het afgelopen jaar slechts 6,2 metric ton goud verkocht. In vergelijking met de goud verkopen van vorig jaar betekent dit dat de centrale banken 96% minder goud hebben verkocht.

Deze CBGA overeenkomst is tot stand gekomen in 1999. Goudmijn bedrijven stelden destijds dat de verkopen van goud door centrale banken een te grote invloed hadden op de ontwikkeling in de GOUDPRIJS.  De overeenkomst heeft als doel de verkoop van goud door centrale banken te regulieren en te beperken in omvang.

Bron: Forexnews.nl
Geplaatst: zondag 19 september 2010

GOUDPRIJS mogelijk snel naar $1.300

Nu de goudkoers de belangrijke de resistance van $1.250 heeft gebroken voorspellen technisch analisten dat de GOUDPRIJS snel richting de $1.300 kan. De goudhandel heeft de afgelopen maanden een steeds grotere vraag gezien en ook grote investeerders gaan en masse voor goud.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 19 september 2010

Platina – het andere edelmetaal

Goud en zilver zijn de niet enige edelmetalen. Zouden we alleen naar de prijs kijken dan is platina zelfs de meest edele van de drie. De prijs van één gram platina is op dit moment bijna €8 hoger dan de één gram GOUDPRIJS en niet lang geleden was het verschil zelfs €17. Maar er zijn andere factoren dan de prijs die moeten worden meegewogen.

Bron: FondsИieuws
Geplaatst: maandag 13 september 2010

Goud blijf stijgen, ongeacht economie

De GOUDPRIJS zal blijven stijgen, ongeacht wat de economie doet. Nog voor het einde van dit jaar zal de prijs voor goudfutures stijgen tot 1500 dollar per troy ounce.

Dat zeggen analisten in en peiling die is afgenomen door Bloomberg.

Ze houden het op een stijging dit jaar van nog eens 18 procent ten opzichte van het op 21 juni bereikte record van 1.266,50 dollar.

Beleggers kopen vooral fysiek goud. Eén van hen is George Soros, de hedgefondsmanager heeft 5,24 miljoen aandelen in het ETF-fonds SPDR Gold Trust.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$