Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 431 tot 435
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

VIDEO: Doug Casey gaat voor goud in 2016

Doug Casey, venture capitalist, oprichter en voorzitter van Casey Research en gerenommeerd anarcho-kapitalist breekt op de website van de Canadese commodity trader Kitco een lans voor goud.

De rate hike van de Fed zal een slachting teweegbrengen op de beurzen, waardoor meer mensen zullen teruggrijpen naar goud. Ondanks manipulaties van de GOUDPRIJS zal dit sowieso een effect hebben op de handelsprijzen.

Voor gold bugs much ado about nothing. Wie het financieel riedeltje doorheeft, ziet goud niet als een belegging, maar als een verzekering tegen de volledige financiële en maatschappelijke meltdown. In dat paradigma is de reële prijs van goud in discrete tijd een stuk minder belangrijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

Barron’s: goud wint in 2016 glans waarschijnlijk niet terug

Goud heeft al een aantal zware jaren achter de rug. Maar het is onwaarschijnlijk dat het edelmetaal in 2016 veel beleggers kan verleiden terwijl de financiële markten wachten op indicaties hoe ver en hoe snel de Fed de rente gaat verhogen, aldus Barron’s-redacteur Ira Iosebashvili.

Afgelopen jaar gaf de GOUDPRIJS in dollars 10,7% prijs op $ 1.060. Dat zijn niveaus die beleggers voor het laatst in februari 2010 zagen. Vanaf de top in september 2011 gaf goud al 43% prijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Gaat de GOUDPRIJS binnenkort een bodem neerzetten?

De commoditysector is een van de sectoren die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Binnen deze sector waren er ook nog commodities te vinden die wel in positieve zin wisten te verrassen, maar over het algemeen was het sentiment behoorlijk negatief. Denk bijvoorbeeld maar aan de prestaties van onder andere de goudmijn- en energieaandelen. Vooral de goudsector willen wij even voor u uitlichten. Want deze sector mag dan wel de afgelopen jaren zwaar zijn afgestraft, een bodem zou binnenkort snel neergezet kunnen gaan worden.

De beurswebsite ‘The Daily Gold’ is van mening dat de bear market in de goudsector op dit moment een van de zwaarste bear markten ooit is. Op de bovenstaande grafiek kunnen we immers zien dat een bear market bij de goudsector in het verleden nooit zo lang wist stand te houden. The Daily Gold ziet wel sterke overeenkomsten tussen de bear market van 1996 tot en met 2000 en de bear market die sinds het jaar 2011 actief is. Vanuit die gedachten zou de GOUDPRIJS binnenkort wel eens een bodem kunnen gaan neerzetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Is goud een goede investering?

Beurswebsite ‘The Motley Fool’ vraagt zich op dit moment af of een investering in goud wel een goede belegging is. De beurswebsite constateert dat de GOUDPRIJS sinds het jaar 2011 een duidelijke top heeft neergezet en op basis van het verleden zou de daling nog wel eens langer kunnen gaan standhouden.

De beurswebsite doet voornamelijk een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is het koersverloop van de GOUDPRIJS te zien gecorrigeerd met de Amerikaanse inflatie. Deze grafiek laat bijvoorbeeld zien dat we rond het jaar 1980 een soort zelfde top wisten neer te zetten als in het jaar 2011 is gebeurd. In het jaar 1980 duurde het uiteindelijk ruim 20 jaar voordat de GOUDPRIJS een stevige bodem wist neer te zetten. Gezien het koersverloop van vandaag de dag vraagt The Motley Fool zich daarom ook af of we nog lager kunnen gaan?

>> Ontdek wat onze analisten verwachten van de GOUDPRIJS

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Graham Summers: Goud kan naar $8.000

Volgens Graham Summers van onderzoeksbureau Phoenix Capital Research kan de GOUDPRIJS in de volgende opwaartse beweging naar meer dan $8.000 per troy ounce stijgen. Summers merkt op dat grote correcties van alle tijden zijn en dat ook de daling van de goudkoers van de afgelopen jaren weer een keer zal omslaan in een stijging.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$