Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 436 tot 440
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Gartman over goud: “a reason to be abundantly in”

Maandag was Bloomberg zeker over het negatieve sentiment in de goudsector:

De Fed zette met haar rentebesluit de GOUDPRIJS op een achtbaan. Hedgefunds en best presterende voorspellers van het edelmetaal gaven aan dat goud maar één richting op kan: naar beneden.

De verhoging van de rente zorgde voor een enorme volatiliteit in het edelmetaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

GOUDPRIJS stijgt in aanloop naar rentebesluit Fed

De GOUDPRIJS en de zilverprijs zijn in aanloop naar het rentebesluit gestegen. De GOUDPRIJS schoot vanmiddag met ongeveer een procent omhoog naar €981,93 en $1.073 per troy ounce (+1%), terwijl de prijs van een kilo zilver naar €415 en $454,97 per kilogram wist te stijgen (+2,5%). Beleggers die nerveus zijn over de gevolgen van het rentebesluit van vanavond zoeken veiligheid in edelmetalen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Wat zijn nu de belangrijkste redenen voor fysiek goud kopen?

Het blijft een moeilijke markt voor beleggers. Nu de aandelenbeurzen niet meer lijken te stijgen, neemt de noodzaak toe verworven kapitaal te beschermen. Return of capital wordt belangrijker dan return on capital. Ik vind de volgende drie redenen de belangrijkste om in fysiek goud belegd te zijn, deze staan alle drie los van wat de GOUDPRIJS op korte of middellange termijn gaat doen…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Lage goud- en zilverprijs biedt koopkans

De lage GOUDPRIJS in combinatie met de te verwachten eerste Fed renteverhoging in bijna 10 jaar tijd kan een koopkans bieden, zo gaf Standard Bank gisteren aan. Daarnaast verwacht zij dat goud in 2016 boven de $1100 zal stijgen.

“Macro drivers and market positioning suggest further lows for gold prices in the coming weeks, but, we believe this will present a buying opportunity for the longer-term investor. The lower price environment is likely to feed through to a supply response, with mine curtailments as well as a decline in recycling”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Goed nieuws: u hebt alle hoop op een hogere goudkoers verloren

De goud-ETF GLD was op zijn hoogtepunt meer waard dan de ETF van de S&P 500. Maar nu bloedt de goud-ETF helemaal leeg. Beleggers dumpen GLD alsof de goudkoers nooit meer zal stijgen. En dat is goed nieuws.

Particuliere beleggers geven alle hoop op een hogere GOUDPRIJS op. Dat is de boodschap die we kunnen afleiden uit de val van GLD, nog steeds de grootste goud-ETF ter wereld. Begin deze maand daalde de hoeveelheid goud in deze ETF zelfs met 2,4% op een dag. Dit ruikt sterk naar capitulatie en daarom kunnen we ook een nieuwe stijging van de GOUDPRIJS verwachten.

Op deze grafiek is duidelijk te zien dat er een sterke correlatie is tussen de GOUDPRIJS en de ETF.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$