Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 446 tot 450
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Goud kent ook een eindejaarsrally

De beurzen wisten tijdens deze korte handelsweek goede zaken te doen. Zo wisten de meeste indexen op dinsdag en woensdag flink hoger te sluiten. De handelsdag op donderdag stond vooral in het teken van de eerder dan gebruikelijke sluitingstijd. Op donderdag zijn er daarom ook maar weinig spectaculaire dingen gebeurd.

Op de beurzen lijkt de eindejaarsrally nu toch echt begonnen te zijn. Aan het begin van deze week werd nog gevreesd voor een kerstcrash, maar de beurzen wisten uiteindelijk op dinsdag en woensdag goede zaken te doen. Een onderzoek van Bloomberg maakt duidelijk dat goud ook wel degelijk een eindejaarsrally kent. Sterker nog, deze rally is betrouwbaarder dan de eindejaarsrally op de beurzen.

Op de tabel hierboven kunnen we zien dat de GOUDPRIJS de afgelopen 10 jaar tijdens de laatste handelsdagen van het jaar 9 van de 10 keer hoger wist af te sluiten. De S&P 500 index wist tijdens het kerstseizoen ‘slechts’ 6 van de 10 keer hoger te sluiten. Wat dat betreft lijkt een investering in goud tijdens deze periode dus de moeite waard te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Goud is een onmisbare verzekering in uw portefeuille

De daling van de GOUDPRIJS tot het laagste punt in vijf jaar heeft veel media ertoe aangezet om goud te bestempelen als een vergane glorie. De dagen als veilige haven voor goud zouden voorbij zijn. Maar daar vergissen de meesten zich in. Goud is geen belegging, maar een verzekering en een verzekering hebt u nodig vóór er iets gebeurt.

Het belang van een veilige haven te zijn wordt de laatste maanden fors overschaduwd door de renteverhoging van de Federal Reserve. Dat geen enkele centrale bank sinds 2008 erin slaagde een renteverhoging vol te houden, kunt u hier zien op deze grafiek. Het is dus maar de vraag of de Federal Reserve er wel in zal slagen.

De terreuraanslag in Parijs zorgde voor een lichte opstoot van de GOUDPRIJS. Maar tijdens de eerste 10 minuten van de handel op de maandag na de aanslagen werden er 10 keer meer goudcontracten verkocht dan normaal. Dit toont aan dat goud nog steeds een toevluchtsoord is in tijden van crisis. Dat de GOUDPRIJS deze stijging niet kon volhouden, heeft vooral te maken met de sterke Amerikaanse dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Gartman over goud: “a reason to be abundantly in”

Maandag was Bloomberg zeker over het negatieve sentiment in de goudsector:

De Fed zette met haar rentebesluit de GOUDPRIJS op een achtbaan. Hedgefunds en best presterende voorspellers van het edelmetaal gaven aan dat goud maar één richting op kan: naar beneden.

De verhoging van de rente zorgde voor een enorme volatiliteit in het edelmetaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

GOUDPRIJS stijgt in aanloop naar rentebesluit Fed

De GOUDPRIJS en de zilverprijs zijn in aanloop naar het rentebesluit gestegen. De GOUDPRIJS schoot vanmiddag met ongeveer een procent omhoog naar €981,93 en $1.073 per troy ounce (+1%), terwijl de prijs van een kilo zilver naar €415 en $454,97 per kilogram wist te stijgen (+2,5%). Beleggers die nerveus zijn over de gevolgen van het rentebesluit van vanavond zoeken veiligheid in edelmetalen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Wat zijn nu de belangrijkste redenen voor fysiek goud kopen?

Het blijft een moeilijke markt voor beleggers. Nu de aandelenbeurzen niet meer lijken te stijgen, neemt de noodzaak toe verworven kapitaal te beschermen. Return of capital wordt belangrijker dan return on capital. Ik vind de volgende drie redenen de belangrijkste om in fysiek goud belegd te zijn, deze staan alle drie los van wat de GOUDPRIJS op korte of middellange termijn gaat doen…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$