Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 491 tot 495
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

GOUDPRIJS in India lager door zwakke vraag

De prijs voor een troy ounce goud in lag de afgelopen week in India $7 tot $11 lager dan de wereldwijde GOUDPRIJS en dat is volgens Reuters de grootste discount in drie maanden tijd. Door de stijging van de goudkoers kopen Indiërs wat minder goud dan verwacht, met als gevolg dat er bij distributeurs en handelaren voorraad is blijven liggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

GOUDPRIJS komt tot leven

De GOUDPRIJS glanst weer iets meer en is goed bezig het etiket ‘dood actief’ van zich af te schudden. Op woensdag steeg de GOUDPRIJS voor het eerst in 5 maanden terug boven het 200-daags gemiddelde.

Hoe belangrijk het 200-daags gemiddelde is, kon u hier al lezen. In mei steeg de GOUDPRIJS al even boven dit 200-daags gemiddelde maar in feite is het al van begin dit jaar geleden dat de GOUDPRIJS boven zijn lange termijn trend noteerde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

Goud en goudmijnaandelen: zo ziet een nieuwe stierenmarkt er uit

De GOUDPRIJS en de goudmijnaandelen hebben momenteel de wind in de rug. Hoewel we nooit zeker zijn wat de toekomst brengt, nemen de signalen toe dat goud en goudmijnaandelen aan het begin staan van een nieuwe stierenmarkt.

In de rally van de GOUDPRIJS eind 2014 – begin 2015 stegen verschillende goudmijnaandelen met 100% – 200%. Dit huzarenstukje kunnen ze de komende maanden nog eens overdoen. De HUI-index, een mandje van goudmijnaandelen, noteert ondertussen al 30% boven zijn dieptepunt. Dit wil dus ook zeggen dat  er goudmijnaandelen zijn die veel beter presteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

GOUDPRIJS naar hoogste niveau in drie maanden

De GOUDPRIJS in euro’s is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in drie maanden tijd. Op het moment van schrijven staat de koers op €33.385 per kilo, een niveau dat we op 17 juli voor het laatst gezien hebben. Toen duidelijk werd dat de Federal Reserve de rente toch niet ging verhogen besloten beleggers weer positie te nemen in het gele metaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

James Grant: volgende stap mogelijk helikoptergeld, goud gaat comeback maken

2016 is nog een eindje weg, maar een belangrijke kandidaat voor het woord van het jaar hebben we al: helikoptergeld. Ditmaal is het James Grant, uitgever van de bekende Interest Rate Observer nieuwsbrief, die het helikopterballetje opgooit. In een interview met Finanz und Wirtschaft waarschuwt de expert voor een extremer beleid van centrale banken. Grant zet ook in op een nieuwe opleving van de GOUDPRIJS.

Allereerst de lage huidige rente. Grant wijst er op dat de in 19e eeuw de rentes ook gedurende lange tijd daalden. Wat wel nieuw is, is het extreme ingrijpen van de autoriteiten in de markten. Grant:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$