Nieuws / Artikelen met het woord

import

715 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 3 januari 2018

Rusland gaat meer olie naar China exporteren

Europeanen gaan mogelijk meer betalen voor Russische olie, nu Rusland een groter gedeelte van haar productie naar China kan exporteren. Dat schrijft Bloomberg op basis van een nieuw onderzoeksrapport van FGE. China heeft dit jaar namelijk een nieuwe pijpleiding in gebruik genomen, waarmee ze 300.000 vaten olie per dag extra uit Rusland kan IMPORTeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 november 2017

Europese Commissie wil invloed hebben op Russische gaspijplijn

De Europese Commissie wil invloed kunnen uitoefenen op de geplande gaspijplijn van Rusland naar Duitsland, genaamd Nord Stream II.

Brussel stelt in dat verband voor dat ook de IMPORT van gas van buiten de EU via pijpleidingen moet worden getoetst aan Europese wetgeving.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 oktober 2017

VS verhoogt prijs Chinese aluminiumfolie

De Verenigde Staten hebben nieuwe IMPORTheffingen aangekondigd op aluminiumfolie uit China, die volgens het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken tegen een oneerlijke prijs op de markt wordt aangeboden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

Tijdperk van de petrodollar lijkt voorbij

Zuid-Korea moet een groter gedeelte van de olie die ze uit Iran IMPORTeert in euro’s afrekenen, aldus de Iraanse Minister van Olie Bijan Namdar Zanganeh. Op dit moment wordt de olie voor de helft in euro en voor de helft in Zuid-Koreaanse won afgerekend, een verdeling waar de Iraanse regering niet over te spreken is. Zanganeh zij daar na een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse minister van land, infrastructuur en transport het volgende over.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 19 oktober 2017

Nord Stream 2 maakt aardgas in Europa goedkoper

Alle landen van de Europese Unie zullen profiteren van de aanleg van een tweede Nord Stream pijpleiding, zo concludeert het Duitse onderzoeksbureau Energie Research & Scenario in een nieuw rapport dat onlangs naar buiten werd gebracht. Met de bouw van een tweede Nord Stream krijgen Europese landen toegang tot meer aardgas uit Rusland, waardoor ze minder van het duurdere vloeibare aardgas hoeven te IMPORTeren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$