Nieuws / Artikelen met het woord

import

708 artikelen gevonden. Artikel 36 tot 40
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

India overweegt IMPORTverbod goud?

Juweliers en goudhandelaren in India maken zich zorgen over een mogelijk IMPORTverbod op goud, zo schrijft de Economic Times of India. De India Bullion & Jewellers Association (IBJA) stuurde onlangs naar alle 2.500 leden een bericht dat de overheid overweegt de IMPORT van goud voor de rest van het fiscale jaar 2017 te verbieden. Daarmee kunnen juweliers en goudhandelaren in grote problemen komen, want het vierde kwartaal is traditioneel de drukste maand voor de Indiase goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Kan China de Trump train stokken in de wielen steken?

President Trump dreigt ermee een invoerheffing van 45% te heffen op Chinese IMPORT. Kunnen de Chinezen het ook hard spelen? Het antwoord is ja.

Peking kan pestregels invoeren die grote Amerikaanse bedrijven met productie in China zoals Apple treffen, alsook de IMPORT van Amerikaanse auto’s, maïs en sojabonen beperken en belasten. Ook orders voor de bouw van nieuwe vliegtuigen zouden niet langer aan Boeing, maar aan Airbus worden toegekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Trump mogelijks zegen in plaats van vloek voor China

De verkiezing van Trump is voor China mogelijks een zegen in plaats van een vloek. Dit lijkt vreemd aangezien Trump maatregelen wil nemen tegen de goedkope Chinese IMPORT. Toch kan dit goed nieuws betekenen indien de Verenigde Staten terugplooien op het eigen continent.

Terwijl Trump de afgelopen maanden de Chinezen regelmatig beledigde en beschuldigde van oneerlijke concurrentie lijken net deze Chinezen de lachende winnaar te worden van de gehele situatie. China is de afgelopen jaren sterk gegroeid waardoor het de tweede grootste economie ter wereld is geworden. Daarbovenop heeft China nog een groot groeipotentieel om geheel Azië te domineren waarbij het einde nog lang niet in zicht is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Brexit: Duurdere laptop en kleinere chocoladereep

Het lijkt erop dat de Britse consument de grootste verliezer is van de Brexit, want sinds het referendum om uit de Europese Unie te stappen is de waarde van het geld in hun portemonnee met bijna 20% gedaald. Dat betekent dat alle spullen die de Britten uit het buitenland IMPORTeren een stuk duurder worden en dat de koopkracht van de consument daalt. Hier volgen een aantal recente voorbeelden van producten die duurder zijn geworden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Saoedische macht in het Midden-Oosten verdampt aan een razend tempo

Het nieuws sloeg in als een bom: Saoedi-Arabië schorst haar olieleveringen aan Egypte. Daarmee lijken de relaties tussen het rijkste en grootste land in het Midden-Oosten onder het vriespunt te zakken. Dit heeft mogelijk belangrijke gevolgen voor de geopolitieke verhoudingen in de regio voor de komende decennia.

Volgens de Egyptische autoriteiten hebben de Saoedi’s geen reden opgegeven voor de plotse opschorting van het contract. Wellicht zit het voornemen van Caïro om haar olie-IMPORT te diversifiëren er voor iets tussen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$