Nieuws / Artikelen met het woord

import

702 artikelen gevonden. Artikel 556 tot 560
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

India IMPORTeerde afgelopen jaar recordbedrag aan goud en zilver

De waarde van al het goud en zilver dat door India werd geïmporteerd bereikte in het fiscale jaar 2011-2012 een nieuw record. Dat maakte de Indiase minister van Financiën bekend in een brief naar het Indiase parlement. In de periode 2011-2012 groeide de IMPORT van goud en zilver tot $61,5 miljard, terwijl het in 2008-2009 nog maar $22,8 miljard was. De prijzen van beide edelmetalen stegen gedurende deze periode minder hard, waaruit we kunnen concluderen dat de geïmporteerde volumes ook flink zijn toegenomen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

China IMPORTeerde 23% minder Iraanse olie in april

De Chinese IMPORT van Iraanse olie is in april met 23% gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, blijkt maandag uit cijfers van de douane-autoriteiten van het land, nadat het Chinese olieconcern International United Petroleum & Chemical Co., of Unipec, enkele leveringen afblies in maart na een zakelijk geschil met National Iranian Oil Co.

Door het geschil, dat medio februari werd opgelost, daalde de olie-IMPORT vanuit Iran met minstens 40%, ofwel 220.000 tot 280.000 vaten per dag. Verwacht wordt dat de IMPORT de komende maanden wordt hervat, stelt een persoon die bekend is met de Iraanse olie-verkopen.

Bron: economonitor.com
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Vastgoedmarkt China aan het crashen

As a prelude to a broader analysis of China’s GDP, and the accuracy of its official GDP figures, I want to start by examining the national real estate statistics for the first four months of 2012.  This discussion feeds into the broader GDP picture, but the property story that has been unfolding is IMPORTant and interesting enough to be worth taking a close look at on its own.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

‘Europa binnen drie jaar grootste olieverbruiker’

Nu zijn de Verenigde Staten nog de grootste olieverbruiker ter wereld, maar Europa zal die koppositie in een jaar of drie overnemen.

Dat heeft volgens Benschop met twee ontwikkelingen te maken. De Amerikanen beginnen hun afhankelijkheid van buitenlandse olie te beperken. Ze produceren zelf meer olie en de IMPORT is het afgelopen decennium afgenomen van 65 naar ruim 42 procent. Ook ziet hij het effect van grotere zuinigheid: de consumptie neemt niet toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Jim Rogers: India kan goud in zware correctie storten

Jim Rogers koopt geen goud meer. Volgens hem kan de goudprijs nog 40 % – 50 % corrigeren. Aanleiding is India. Er zijn er in India die vinden dat al het goud de economie immobiliseert. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat India stopt met de IMPORT van goud waardoor de goudprijs kan instorten. Een andere trigger zou kunnen zijn dat Europese landen beginnen goud te verkopen om hun schulden te betalen.

Er gaan stemmen op in India dat al het goud rond de Indische vrouwen en in de Indische kluizen niets toebrengt aan de economie. Het Indische handelstekort zou hier een gevolg van zijn. Als India zou beslissen geen goud meer te IMPORTeren, kan de goudprijs 40 % tot 50 % zakken volgens Jim Rogers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$