Nieuws / Artikelen met het woord

import

712 artikelen gevonden. Artikel 556 tot 560
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

“GoudIMPORT van India zal in 2e helft van 2012 stijgen”

De goudIMPORT van India was in de eerste helft van 2012 tegenvallend te noemen. De verwachtingen zijn dan ook dat er in de 2e helft van dit jaar meer goud naar het land geïmporteerd zal worden. Volgens Prithviraj Kothari, directeur bij de Bombay Bullion Asscociation, zal de IMPORT van het edelmetaal de komende maanden kunnen stijgen omdat recordprijzen zullen uitblijven. In de maanden januari tot en met juni is er ongeveer 250 ton geïmporteerd, naar verwachting zal er in de komende 6 maanden 300 ton aan goud het land binnenkomen. Dit zal betekenen dat er een jaarlijkse daling van 30% plaatsvindt, dit komt voornamelijk door de verhoging van de IMPORTbelasting op het edelmetaal.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Centrale banken potten goud

Verschillende overheden en centrale banken over heel de wereld zien goud als een belangrijk onderdeel van hun reserves. Des te groter de schuldproblemen in Europa en in het Westen, des te sneller de goudreserves worden aangevuld. Daarnaast wordt goud ook opnieuw gebruikt als betaalmiddel, vooral voor olie uit Iran.

India IMPORTeerde vorige jaar voor $ 60 miljard aan goud en zilver. Daarnaast IMPORTeerde het land ook voor $ 160 miljard olie. Tezamen goed voor $ 180 miljard van de $ 300 miljard aan geïmporteerde goederen. Het land produceert slechts 2 ton goud per jaar waardoor het zo’n 900 ton moest IMPORTeren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 24 juni 2012

Gerald Celente: 'Dit is een wereldwijde crisis'

Gerald Celente legt het bij RT even helder uit. Europa en Amerika zijn de grootste IMPORTeurs van Chinese producten. Door de bezuinigingen kopen Europeanen en Amerika minder. Door de dalende consumptie gaat China ,maar ook bijvoorbeeld India, minder produceren. Momenteel zien we dat terug in de economische groeicijfers van China en India. Deze zijn afgelopen maanden afgekoeld. Ook in Brazilië gaat het een stuk minder dan voorheen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Japan verzekert Iraanse olie-IMPORT

Japan gaat de olie-IMPORT uit Iran voortaan zelf verzekeren. Het Japanse lagerhuis heeft een wet daartoe goedgekeurd. Naar verwachting zal het hogerhuis de wet binnenkort ook goedkeuren. Japan wordt daarmee het eerste Aziatische land dat de Europese boycot op olie uit het streng islamitische land omzeilt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

China IMPORTeert 6 miljoen vaten olie per dag

China IMPORTeert aan een snel tempo goud vanuit Hong Kong. In de maand april bedroeg dit bijna 100 ton goud, wat bijna een record was. Maar China kijkt niet alleen naar het gele edelmetaal om fors grondstoffen in te slaan, ook olie staat hoog op hun verlanglijst.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$