Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 631 tot 635
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Amerika IMPORTeert opnieuw méér

Afgelopen weekend verscheen er een piepklein berichtje over het oplopende handelstekort van de Verenigde Staten. In december 2011 steeg het tekort op de handelsbalans naar $48,8 miljard. Dit betekent dat Amerika meer IMPORTeert dan zij exporteert en dat doet zij al sinds 1976.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Brandstofprijzen VS 23,7% hoger in 1 jaar

De Amerikaanse IMPORTprijzen zijn in januari conform de verwachting gestegen, blijkt dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De prijzen van geIMPORTeerde goederen en diensten stegen met 0,3% op maandbasis. De prijsstijging was voornamelijk het gevolg van hogere brandstofprijzen. Het cijfer komt overeen met de verwachting van vooraf door Dow Jones geraadpleegde economen.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: zaterdag 11 februari 2012

Prijs van Russisch aardgas stijgt 38% per jaar

In januari 2011 kostte 1000 m³ Russisch aardgas 247 euro. Een jaar later bedraagt die prijs 343 euro: een prijsstijging van 38%.

Deze prijsstijging heeft weinig gevolgen voor Nederland: wij hebben zelf aardgas. Maar veel andere Europese landen IMPORTeren ieder jaar grote hoeveelheden aardgas, voornamelijk uit Rusland. Een overzichtje gemaakt door Paradox:

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

Iran en India bereiken olie deal zonder goud

In tegenstelling tot eerdere berichten hebben India en Iran een akkoord bereikt over een betaling van de olie welke India IMPORTeert uit Iran. Vorige maand waren er geruchten dat de deal tussen India en Iran door middel van goud betaald zou gaan worden, omdat Iran geen genoegen nam met reguliere valuta. India betaald 45% van de olie met de lokale valuta welke vervolgens door Iran wordt gebruikt om de IMPORT vanuit India te financieren.

[...]

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

Energietekorten sluipen Europa binnen

In veel gebieden op de wereld kampt men met energietekorten. In Egypte is er tekort aan vloeibare brandstof. In India en Pakistan is er te weinig steenkool voor de elektriciteitscentrales. In Botswana kan niet worden voldoen aan de vraag naar elektriciteit enzovoorts.

In de winter van 2012 is het Europese aardgasverbruik veel groter dan normaal. Dat wordt in eerste instantie een probleem voor Italië.

Het jaarlijkse aardgasverbruik van Italië wordt geschat op 78 miljard m³. Omdat Italië zelf maar 8 miljard m³ produceert moet er 70 miljard kuub worden ingevoerd.

Slechts 13% van het aardgas dat Italië verbruikt komt uit Libië. Maar de IMPORT uit Libië is nog niet helemaal terug op het normale peil. Daardoor worden de aardgasIMPORT uit Algerije en Rusland belangrijker.

De IMPORT van aardgas uit Rusland bedraagt normaal gesproken ca. 30% van het Italiaanse verbruik. Maar de Russen leveren de laatste dagen minder aardgas, om aan het eigen binnenlands verbruik te kunnen voldoen. Hierdoor moet de bovengrondse aardgasvoorraad worden aangesproken.

[... ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$