Nieuws / Artikelen met het woord

import

710 artikelen gevonden. Artikel 691 tot 695
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 2 februari 2011

Chinese goudproductie naar nieuw record

De Chinese goudproductie is in 2010 naar een nieuw record gestegen. Met een stijging van 8,57% is de productie naar 340,88 ton gestegen. China was in 2009 al het grootste goud producerende land en blijft dat na de stijging van 2010. China IMPORTeerde naast deze productie ook een recordhoeveelheid goud over 2010. Hiermee komt China in de buurt van India als grootste goud consument ter wereld.

Het sterke vermoeden bestaat dat een groot deel van zowel het geproduceerde alsook het geïmporteerde goud naar de kluizen vloeit van de Peoples Bank of China, de Chinese centrale bank. Dit ligt binnen de trend die China de afgelopen 10 jaar heeft in gezet en waarin zij haar goudreserves al vergrootte van 395 ton goud naar 1054.1 ton volgens de laatste officiële gegevens.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: dinsdag 1 februari 2011

Egypte en peakoil

Peakoil en de stijgende olie-IMPORTen hebben een dramatisch effect op de Egyptische economie. De overheid moet bezuinigen, o.a. op voedselsubsidies. De lonen stijgen niet meer. Peakoil en politieke instabiliteit gaan hand in hand.

Olieproducerende landen hebben de neiging om zelf steeds meer aardolie te gaan gebruiken, zodat er steeds minder olie overblijft voor de export.

Sinds 2008 verbruikt de Egyptische bevolking meer olie dan het land produceert.

Bij een olieprijs van $80 per vat, loopt de energierekening van Egypte op tot $2,9 miljard per jaar. Terwijl er voor 2007 miljarden aan olie-inkomsten te verdelen waren.

Bron: ZapLog
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Waarom de Euro gedoemd is

De gemeenschappelijke munt van Europa, de Euro, lijkt van crisis naar crisis te hobbelen; Het grootste probleem van de Euro is de grootste economie binnen de Euro-zone: Duitsland

De crisis lijkt permanent. Hoewel Europese politici er alles aan doen om pleisters te plakken en de bank- en hedgefund-sector gerust te stellen, lijken de Euro-sceptici van welleer toch gelijk te krijgen. Europa is geen eenheid. Iedere Europese economie heeft eigen behoeften, wetten en dynamiek. Een gemeenschappelijke munt is gedoemd te mislukken.

het gaat voor het project Euro erg moeilijk worden om uiteindelijk weer een normale eenheidsmunt te worden. Nog los van de spaar-maatregelen die de Europese regering nu nemen die vernietigend zijn voor groeicijfers, de immer nog wankele Europese banksector, de stijgende kosten voor energie-IMPORT, inflatie veroorzaakt door de ECB door ingrijpen op de obligatiemark en de miljarden aan derivaten verstopt in bad-banks waar landen als Duitsland garant voor staan.

De Euro is nu een piramide-spel dat instort zodra de sterkste schouders, Duitsland, de last niet meer kan dragen.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Onverwachte krimp in Groot-Brittannie, hoezo onverwacht?

De Britse economie is in het 4e kwartaal van 2010 onverwacht gekrompen

Ik schreef al eerder dat Groot-Brittannië energie moet invoeren, in de vorm van aardgas, steenkool en aardolie. De energierekening van het Verenigd Koninkrijk zal alleen nog maar hoger worden omdat de binnenlandse produktie van aardgas en aardolie daalt en omdat de prijzen van fossiele brandstoffen snel stijgen.

In november van 2010 steeg het tekort op de Britse betalingsbalans van 8,6 miljard pond naar 8,7 miljard. Economen hadden dat niet verwacht. Economen denken nl. dat je de gestegen energieprijzen gewoon kunt doorberekenen in de produkten (en diensten) die je exporteert. Economen denken ook dat Groot-Brittannië makkelijk kan overschakelen op andere goedkopere energiebronnen. Economen sluiten hun ogen voor de werkelijkheid: Groot-Brittannië is een IMPORTeur van energie en zal dat blijven zolang ze het kunnen.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

China devalueert koopkracht Amerikaanse dollar met 30 procent

'Tijdperk goedkope IMPORT uit China is voorbij' - Veel aandelen Chinese bedrijven blijken waardeloos - Topbeleggers speculeren op ondergang China.

Exportkampioen China dreigt nu net als de VS, de EU en Japan eveneens in grote problemen terecht te komen.

De Chinezen hebben besloten om de koopkracht van de Amerikaanse dollar met zon 30% te devalueren zonder daarbij de waarde van hun Amerikaanse staatsobligaties aan te tasten. Gevolg: vanaf deze zomer zullen de Amerikanen voor bijna alles wat ze kopen véél meer moeten gaan betalen. Onderdeel van deze elegante oplossing voor Chinas groeiende zorgen over het vrijwel ongelimiteerd bijdrukken van dollars door de VS is het tegelijkertijd proberen overeind te houden van de zwaar onder druk staande Europese schuldenmarkten. Of dat gaat lukken is echter nog maar de vraag.

China probeert tot nu toe met succes de eigen munt, de Yuan (/Renminbi) te introduceren als een alternatieve munt voor de internationale handel. Omdat het land om die reden zó veel liquiditeit in de eigen interne valutamarkt pompt is er meer export nodig om te voorkomen dat Chinas interne markten oververhit raken. Daarom biedt China nu aan westerlingen spaarrekeningen in Yuans aan, als een aantrekkelijke manier om kapitaal veilig te stellen. Hoewel dit begonnen is als een proef valt te verwachten dat Yuan-rekeningen binnenkort over de hele wereld zullen worden aangeboden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$