Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 691 tot 695
Bron: IEX
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

In Gold We Trust

Recente cijfers maken onmiskenbaar duidelijk dat de drijvende krachten achter de bull market voor goud en zilver, India en China zijn. De vraag naar de edelmetalen in het Verre Oosten is onverzadigbaar. Dit is al een tijd bekend onder beleggers in deze kostbare grondstoffen. Wat nieuw is, is de enorme schaal en het tempo waarop edelmetalen door beleggers worden geaccumuleerd.

Fundamentals zilver
China IMPORTeert sinds 2007 zilver terwijl het s werelds grootste producent is. Zo bedroeg het totale aanbod van zilver uit China in 2009 ruim 10.000 ton. In 2010 steeg dit naar boven de 11.500 ton; 40% van het wereldwijde aanbod van 29.000 ton. Bovendien was in 2010 sprake van bijna een verviervoudiging in de Chinese IMPORT van zilver. Die kwam uit op een slordige 3.500 ton.

Bron: Aziatische Tijger
Geplaatst: maandag 7 februari 2011

De Chinezen produceren het meeste goud

Ondanks de stijgende productie, IMPORTeert China ook nog jaarlijks vele tonnen goud.

China heeft in 2010 opnieuw het meeste goud geproduceerd. Dat zegt in ieder geval de China Gold Association (CGA). Volgens de CGA produceerde het land vorig jaar 340,88 ton goud, een productiestijging van ruim acht procent.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: maandag 7 februari 2011

Steenkool-nieuws

Er zal steeds meer steenkool nodig zijn om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Totdat we besluiten dat het niet langer de moeite loont.

De steenkoolprijs stijgt sneller dan de olieprijs. Steenkool uit Newcastle (Australië) kostte in augustus $90 per ton. In januari was dat 44% meer: $130 per ton. De hoge prijs zal het gebruik doen afnemen.

De steenkoolIMPORT van India steeg in één jaar met 70%. India zal in 2011 142 miljoen ton steenkool moeten IMPORTeren.

Zuid-Afrika wil steenkool reserveren voor toekomstig binnenlands gebruik.

Australië moet alle zeilen bijzetten om aan de stijgende vraag uit China te voldoen. In China is steenkool nog altijd de belangrijkste brandstof.

Bron: Fondsиieuws
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

Chinese goudconsumptie groeit hard

De Chinezen zijn hard op weg India in te halen als de grootste consument van goud.

De goudIMPORT is meer dan verdubbeld het afgelopen jaar en handelaren verwachten dat China nog dit jaar India voorbijgaat als grootste consument.

De Chinese vraag naar goud wordt vooral gestuwd door Chinese families die elkaar steeds vaker goud kado geven in de aanloop naar het nieuw jaar, in plaats van de traditionele envelopjes met papiergeld.

Vrees voor inflatie heeft de vraag onder Chinese spaarders en beleggers verder aangewakkerd.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 2 februari 2011

Chinese goudproductie naar nieuw record

De Chinese goudproductie is in 2010 naar een nieuw record gestegen. Met een stijging van 8,57% is de productie naar 340,88 ton gestegen. China was in 2009 al het grootste goud producerende land en blijft dat na de stijging van 2010. China IMPORTeerde naast deze productie ook een recordhoeveelheid goud over 2010. Hiermee komt China in de buurt van India als grootste goud consument ter wereld.

Het sterke vermoeden bestaat dat een groot deel van zowel het geproduceerde alsook het geïmporteerde goud naar de kluizen vloeit van de Peoples Bank of China, de Chinese centrale bank. Dit ligt binnen de trend die China de afgelopen 10 jaar heeft in gezet en waarin zij haar goudreserves al vergrootte van 395 ton goud naar 1054.1 ton volgens de laatste officiële gegevens.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$