EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
54
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord import.
Artikel 691 tot 695
Geplaatst op: donderdag 7 juli 2011

India IMPORTeert 350 ton goud en 1200 ton zilver in 2011 - 2012

Minerals and Metals Trading Corporation (MMTC), het handelsbedrijf in metalen van de overheid in India, heeft donderdag aangekondigd dat men voor 350 ton goud en 1200 ton zilver gaat IMPORTeren over de periode 2011 – 2012.

De gigantische aankopen zijn het gevolg van de enorme binnenlandse vraag naar edelmetalen in India.

Lees verder op Slimbeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2011

IMPORT edelmetalen India stijgt 222 procent op jaarbasis

Interessant nieuws op dé Goudportal van Nederland. India, het land waar ze helemaal gek zijn van edelmetalen, IMPORTeerde in mei van dit jaar 222% meer goud en zilver in vergelijking met een jaar geleden. Op maandbasis steeg de IMPORT zelfs met 500%. De totale waarde van de IMPORT in de maand mei bedroeg 9 miljard dollar.

Lees verder op Biflatie
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2011

India: Nog eens 7 banken mogen officieel goud IMPORTeren

De Centrale bank van India heeft nog eens zeven andere banken in India toestemming gegeven heeft goud te IMPORTeren. Dit heeft er voornamelijk toe geleidt dat het goud gemakkelijker het land binnen kan vloeien.

De stijgende inflatie, dat in India met 8,5 procent nog hoger is dan in China (5,5 procent – officiële cijfers), zijn redenen voor een groeiende vraag naar goud en zilver.

Lees verder op Goud Portal
Geplaatst op: maandag 20 juni 2011

Goud en Zilver IMPORT in India explodeert met 222 procent

Opmerkelijke IMPORTcijfers uit India: van april op mei 2011 steeg de invoer van goud en zilver met 222%!

Opmerkelijke IMPORTcijfers uit India: van april op mei 2011 steeg de invoer van goud en zilver met 222%!

The country’s IMPORTs have jumped to $40.9 billion, which has resulted in the gap between IMPORTs and exports widening to $15 billion – a 67% increase which is the largest since August 2008, prompting the government authorities to caution that India’s trade deficit for 2011-12 could touch a record $145-150 billion.

Minister Sharma pointed out that exports of iron ore were down given the ban on exports imposed by the country. IMPORTs in pearls and precious stones, however, have risen 24.6% to $ 5.20 billion, gold and silver by 222% to $ 13.5 billion and iron and steel by 13% to $ 1.80 billion, he said.

 

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 20 juni 2011

Het Export-Land-Model

Het export-land-model werd geformuleerd door geoloog Jeff Brown. Hij constateerde dat olie-exporterende landen zelf steeds meer olie gaan gebruiken en dat daardoor de export van aardolie sneller zal afnemen.

Het export-land-model werd geformuleerd door geoloog Jeff Brown. Hij constateerde dat olie-exporterende landen zelf steeds meer olie gaan gebruiken en dat daardoor de export van aardolie sneller zal afnemen.

Voorbeelden hiervan zijn er genoeg:

Indonesië was tot 2004 een exporteur van aardolie. Maar door het stijgend binnenlands moet het land sinds 2005 aardolie IMPORTeren.


Iran produceert ca. 4 miljoen vaten olie per dag, maar daarvan wordt nog maar de helft geëxporteerd. Het binnenlands gebruik stijgt nog altijd en deskundigen verwachten dat Iran over 5 jaar geen olie meer zal exporteren. Voor Mexico, Algerije en Maleisië heeft men soortgelijke verwachtingen.

Lees verder op Cassandra Club

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs