Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 406 tot 410
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

India wil goudbezit ontmoedigen met nieuwe obligaties

De Indiase regering en de Reserve Bank of India willen de vraag naar fysiek goud afremmen. Het verhogen van de IMPORTheffing naar 6% had wel enig effect, maar blijkbaar was dat niet voldoende. De volgende stap is de introductie van een inflatie gedekte obligatielening. Beleggers krijgen meer rendement als de inflatie oploopt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

IMPORTprijzen VS dalen

De Amerikaanse IMPORTprijzen zijn in april conform de gemiddelde verwachting van economen met 0,5 procent gedaald. De oorspronkelijk gemelde daling van 0,5 procent in maart is herzien tot een min van 0,2 procent. Dat maakte het ministerie van Arbeid dinsdag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Goud goed voor 1/3 van Chinese IMPORTstijging

China verraste vriend en vijand door een robuuste economische groei te rapporteren terwijl de export naar de Verenigde Staten en Europa daalt. Europa en de Verenigde Staten zijn de twee grootste afzetmarkten voor China. Volgens Eric Sprott komt dit door de Chinese honger naar goud aldus

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Europa moet zich beschermen tegen Chinese IMPORT

Lakshmi Mittal, topman van staalreus ArcelorMittal, roept Europa op handelsbarricades op te werpen en protectionistische maatregelen te omarmen. Zo moet de industrie, inclusief de staalindustrie, in Europa beschermd worden tegen goedkope IMPORT en oneerlijke concurrentie uit China. Tegelijkertijd betoogt de bestuursvoorzitter van ArcelorMittal in een interview in de krant Financial Times dat de Europese bezuinigingspolitiek de vraag naar staal doet stokken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Vraag naar zilver in India was 80% lager in 2012

De vraag naar zilver in India was in 2012 maar liefst 80% lager dan in 2011. De zijwaartse prijsbeweging van het metaal en de IMPORTheffing van 6% zorgen voor een terugval in de vraag. Vooral beleggers laten het zilver links liggen, maar ook de zilveren juwelen zijn minder in trek.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$