Nieuws / Artikelen met het woord

import

712 artikelen gevonden. Artikel 436 tot 440
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

CPB ziet wereldhandel groeien

De internationale handel is in januari met 1,9 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand.

Dat is de sterkste toename van wereldwijde IMPORT en export sinds mei vorig jaar, zo meldde het Centraal Planbureau (CPB) maandag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

China IMPORTeerde in februari minder zilver

China heeft in de maand februari 11,6% minder zilver geïmporteerd dan een jaar geleden. Dat schrijft Barclays in een nieuw rapport. Doordat de industriële vraag relatief zwak blijft moeten beleggers meer zilver kopen om het gat tussen vraag en aanbod te dichten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Japan heeft opnieuw tekort op handelsbalans

Japan zag in februari opnieuw een tekort op haar handelsbalans. Er werd omgerekend $8,1 miljard meer ingevoerd dan er geëxporteerd werd. De zwakkere munt moet de exportcapaciteit van Japan juist vergroten, maar dat effect zien we nog niet terug in de cijfers. De IMPORTkosten stijgen wel aanzienlijk..

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 maart 2013

Vraag naar goud zal in India hoe dan ook hoog blijven

We vonden drie bronnen die ons verzekerden dat de vraag naar goud in India hoog zal blijven ondanks de invoering van een IMPORTbelasting. Zowel ICICI Bank Ltd. (ICICIBC), Royal Bank of Scotland Plc als Quantum Asset Management Co. kwamen onafhankelijk van elkaar met een positief rapport over de Indische goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Waar zit al het goud?

India en China IMPORTeren het grootste deel van de wereldwijde goudvoorraad, althans gebaseerd op de officiƫle cijfers. De Chinese goudproductie blijft ook in het land zelf. Er is een grote stijging van de vraag naar gouden munten en baren. En centrale banken wereldwijd zijn ook nog eens grote kopers van goud geworden. De som tussen de vraag naar goud en het aanbod klopt gewoon niet meer.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$